Καταγγελία: Ισραηλινοί έποικοι προσπάθησαν να απάγουν και να πυροβολήσουν δύο μικρά παιδιά

Δημοσιεύουμε καταγγελία που αναρτήθηκε στο site του ISM

 
Χτες στο χωριό Ντέιρ Ίστια, δύο μικρά παιδιά, ο Χασίμ Αμπού Ζιντ (13 ετών), και ο Χάθεμ Γιάσερ Αμπού Ζιντ (9 ετών) δέχθηκαν επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους.

 
Καθημερινά η οικογένεια του Χασίμ και του Χάθεμ πρέπει να διασχίσουν ένα δρόμο που χωρίζει τα σπίτια τους από το χωριό. Αυτό τους θέτει σε κίνδυνο, εκθέτοντάς τους σε παρενοχλήσεις και βία από τους εποίκους

 
Χτες το βράδυ, καθώς περνούσαν το δρόμο για να πάνε σε ένα μαγαζί στο χωριό, πέρασε ένα αμάξι και [έποικοι] άρπαξαν τα δυο παιδιά μέσα. Ο Χασίμ ούρλιαξε, κάνοντας το χωριό να ξυπνήσει, αυτό φάνηκε να αναστατώνει τους εποίκους και τα δύο παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν στους ελαιώνες, κοντά στο σπίτι τους.

 
Όταν τα παιδιά έτρεξαν, ένας από τους εποίκους έβγαλε ένα Μ16 και προσπάθησε να τα πυροβολήσει, και επίσης πυροβόλησε στον αέρα. Ευτυχώς κανένα παιδί δεν τραυματίστηκε.

 
Όταν κατέφτασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, προσέφεραν προστασία στην οικογένεια για 4 ημέρες, αλλά έφυγαν μετά από μια ώρα.
Η οικογένεια τώρα είναι πάρα πολύ τρομοκρατημένη, ιδιαίτερα επειδή αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά της γίνονται στόχος των εποίκων.

 
Πριν από 7 μήνες, ο μικρός αδερφός του Χάθεμ, Ιμπραχίμ Γιάσερ Αμπού Ζιντ (8 ετών) διέσχιζε το δρόμο όταν τον χτύπησε αμάξι εποίκων, παρασύροντάς τον αρκετά μέτρα, πριν διαφύγει. Όταν βρέθηκε το παιδί, τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που φαινόταν ότι θα πεθάνει.

 

 

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εντός του κράτους του Ισραήλ και ευτυχώς επέζησε, και με ψυχολογικά και άσχημα σωματικά τραύματα επέστρεψε στο σπίτι του. Επτά μήνες αργότερα, χρειάζεται ακόμα να χρησιμοποιεί συνταγογραφημένη αλοιφή στις πληγές του για να βοηθήσει στην θεραπεία των ιστών των ουλών. Η αλοιφή κοστίζει 170 σέκελ, κάτι που είναι ένα σοβαρό οικονομικό βάρος.

 

 

Photo by ISM

Photo by ISM
Η σωματική βία από εποίκους στην Ντέιρ Ίστια δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Η κατάσταση είναι η ίδια σε τόσα πολλά παλαιστινιακά χωριά κοντά σε παράνομους εποικισμούς. Η Ντέιρ Ίστια είναι περικυκλωμένη από εποικισμούς, που συνεχίζουν να κλέβουν ολοένα και περισσότερη παλαιστινιακή γη. Το χωριό βρίσκεται στην περιοχή Α (υπό πλήρη πολιτικό έλεγχο και έλεγχο ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής) αλλά είναι περικυκλωμένο από περιοχή C (υπό πλήρη πολιτικό έλεγχο και έλεγχο ασφαλείας από τον ισραηλινό στρατό).

 
Εννιά άτομα από την οικογένεια Ζιντ ζουν σε δυο δωμάτια. Ο πατέρας της οικογένειας επιχείρησε να σηκώσει μια σκηνή για τις κατσίκες του πίσω από το σπίτι, την οποία οι Ισραηλινοί στρατιώτες ζήτησαν αμέσως να καταστρέψει ο ίδιος, αλλιώς θα του ζητήσουν να τους πληρώσει για να την καταστρέψουν.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: