Μετά τη Γάζα οι Ταξιαρχίες του Αλ Άκσα (Φατάχ) χτυπούν και στη Δυτική Όχθη

Καλάντια

Οι Ταξιαρχίες του Αλ Άκσα ανοίγουν πυρ στην Καλάντια τραυματίζοντας ισραηλινούς στρατιώτες

Οι προσκείμενες στη Φατάχ, Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα ανέλαβαν την ευθύνη για πυρά εναντίον ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στο τσεκπόιντ της Καλάντια, εξαπολύοντας μια επίθεση κατά την οποία λένε πως τραυμάτισαν έναν αριθμό ισραηλινών στρατιωτών.

Η επίθεση έρχεται μια μέρα μετά από τη μεγαλύτερη πορεία από τη Δεύτερη Ιντιφάντα, στο τσεκπόιντ, με πάνω από 20.000 να διαδηλώνουν ενάντια στη συνεχιζόμενη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως η ανταλλαγή πυροβολισμών, που έλαβε χώρα ταυτόχρονα με τις μαζικές πορείες σε όλη τη Δυτική Όχθη, διήρκησε τουλάχιστον 20 λεπτά.

Οι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως μια ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ εναντίον ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο Τείχος, τραυματίζοντας στρατιώτες εκεί, και ξεκινώντας μια μάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι μάρτυρες είπαν στο Maan ότι σφαίρες ρίχτηκαν από περισσότερες από μια περιοχές κοντά στο φράγμα, καθώς οι Παλαιστίνιοι μαχητές έστησαν ενέδρα με σφοδρούς πυροβολισμούς από τρεις πλευρές προς τους ισραηλινούς στρατιώτες.

Ισραηλινές ενισχύσεις κατέφτασαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, καθώς ασθενοφόρα έσπευσαν να παραλάβουν τραυματίες στρατιώτες από την περιοχή, είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Καμιά πληροφορία δεν υπάρχει για την τύχη των μαχητών των Ταξιαρχιών Αλ Άκσα.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν απάντησε σε αρχική κλήση για σχόλιο.

Έντεκα Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σε διαδηλώσεις συμπαράστασης στη Γάζα τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Πηγή: Maan

Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα συνεχίζουν να μάχονται στη Λωρίδα της Γάζας

AlAqsa2

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, που πρόσκεινται στη Φατάχ (το κόμμα του Μαχμούντ Αμπάς), συμμετέχουν στην ένοπλη αντίσταση.

Σύμφωνα με τους Times of Israel στις 9/7/2014 ανέλαβε την ευθύνη για εκτόξευση ρουκετών Grad και 107 προς το Άσκελον, το Σντερότ, το Νετιβότ, το Κιμπούτς Άιν Χασλόσα και το συνοριακό πέρασμα Σούφα. (Times of Israel)

AlAqsa

Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=gztfUPYazFE

Στις 11/7 έδωσαν στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=5DFroK_1KYg

 

Στις 13/7 έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με εκτόξευση 6 ρουκετών Grad

http://www.youtube.com/watch?v=V-TMjNzegdQ

Στις 15/7 ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών 107 εναντίον του Κάρεμ Αμπού Σάλεμ (Κέρεμ Σαλόμ) (Nidal) και ρουκετών Grad εναντίον του Ασντότ (Nidal)

 

Στις 21/7 ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν ισραηλινό τανκ με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, στο Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. (Maan)

Στις 25/7 ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση τριών ρουκετών Grad προς τη Μπιρσέμπα και το Ασντότ. (Maan)

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ενέργειες που διεκδικεί η ένοπλη πτέρυγα της Φατάχ.

Άλλες σχετιζόμενες οργανώσεις

Σύμφωνα με τους Times of Israel μια άλλη οργάνωση που πρόσκειται στη Φατάχ και μάχεται στη Γάζα είναι οι Ταξιαρχίες Αμπντελ Κάντερ Χουσεϊνι. Στις 10/7 ανέλαβε την ευθύνη για εκτόξευση δύο ρουκετών Grad στo Άσκελον και τεσσάρων βλημάτων όλμου στο Κιμπούτς Νιρ Οζ, κοντά στο Χαν Γιούνις. (Times of Israel)

Husseini-Brigades-526x357

Ενώ αναφορές υπάρχουν και για παρακλάδια των Ταξιαρχιών Αλ Άκσα.

Σύμφωνα με άρθρο του Maan στις 13/7, μια τέτοια περίπτωση είναι ο Στρατός Αλ Σίφα, που μαζί με τις Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης (ένοπλη πτέρυγα του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης), ανέλαβαν σε κοινή δήλωση την ευθύνη για την εκτόξευση δύο ρουκετών Grad προς το Εσκόλ. (Maan).

Ενώ ως άλλη μια τέτοια περίπτωση αναφέρονται οι Ταξιαρχές Αϊμάν Τζουντάχ, που δήλωσαν ότι μαχητές τους εκτόξευσαν ρουκέτες προς το Κιμπούτς Μιφλασίμ και το Κιμπούτς Μπίρι. (Maan)

 

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: