Οι δυνάμεις της Αριστεράς στη Χεβρώνα καταδικάζουν την καταστολή των κινητοποιήσεων στη Δυτική Όχθη από την Παλαιστινιακή Αρχή

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2014

Κοινή ανακοίνωση των παλαιστινιακών κομμάτων Παλαιστινιακό Κόμμα του Λαού (PPP), Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης της (PFLP) και Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης που εκδόθηκε στις 22 Ιουλίου 2014 και εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια προς τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες σταμάτησαν ειρηνική διαδήλωση το περασμένο Σάββατο 19/7 στη Χεβρώνα και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

«Παλαιστινιακές δυνάμεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας, την ειδική αστυνομία και την εθνική ασφάλεια, σταμάτησαν μία μαζική ειρηνική διαδήλωση που ξεκίνησε από το τζαμί Αλ-Χουσεΐν της Χεβρώνας σε ένδειξη αλληλεγγύης με το λαό μας στη Λωρίδα της Γάζας και υποστήριξης της αντίστασης. Οι διάφορες μονάδες ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής συνεργάστηκαν για να περικυκλώσουν τη διαδήλωση, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να αλλάξουν πολλές φορές τη διαδρομή τους για να αποφύγουν τη σύγκρουση μ’ ένα μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας. Δυστυχώς, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν σκοπό να διακόψουν την κινητοποίηση. Κυνήγησαν και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, ενώ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης προκαλώντας τον τραυματισμό από ασφυξία αρκετών ανθρώπων, στους οποίους περιλαμβάνονταν και εθνικά πολιτικά στελέχη και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλοι διαδηλωτές προσήχθησαν και συνελήφθησαν.

Εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες σημειώθηκαν σε διάφορες περιστάσεις εναντίον ειρηνικών συγκεντρώσεων και εθνικών δράσεων του λαού μας στο σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών. Θεωρούμε ότι οι επιθέσεις αυτές συνιστούν παραβίαση των άμεσων λαϊκών ελευθεριών και του κράτους δικαίου, σε απόλυτη αντίθεση με τα δικαιώματα και το λαϊκό αίσθημα του λαού μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αυτές οι επιθέσεις συμπίπτουν χρονικά με την κλιμάκωση της στρατιωτικής επίθεσης και των συνεχιζόμενων επιθέσεων των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων εις βάρος του λαού μας και ιδιαίτερα ενώπιον της σφαγής που διαπράττεται εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Συνακόλουθα, καλούμε την Παλαιστινιακή Εθνική Αρχή να απόσχει σε κάθε επίπεδο από τέτοιες πρακτικές, να ερευνήσει το σοβαρό περιστατικό και να καταστήσει υπόλογους όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την επίθεση και σε προηγούμενες αντίστοιχες επιθέσεις σε πολλές επαρχίες της Παλαιστίνης.

Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε ότι αποδοκιμάζουμε το λιθοβολισμό των δυνάμεων ασφαλείας ή οποιασδήποτε προσωπική επίθεση σε αυτές. Απαιτούμε δέσμευση σε ειρηνικές διαμαρτυρίες και άρνηση εκείνων των πρακτικών ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας που τους ανοίγουν το δρόμο για το δικαίωμα άσκησης προσφυγών.

Καθώς επαναβεβαιώνουμε την αναγκαιότητα να ενισχυθεί η εθνική μας ενότητα σε όλα τα επίπεδα, αναμένουμε οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας να παράσχουν πλήρη προστασία για όλο το δυναμικό του λαού μας, να προστατεύσουν την ασφάλεια όλων των πολιτών και να διευκολύνουν την καθημερινή τους ζωή.

Πηγή: AIC

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: