Υπουργείο Υγείας στη Γάζα: «Το νοσοκομείο Αλ Νατζάρ στη Ράφα εκκενώνεται καθώς συνεχίζεται η ισραηλινή γενοκτονική κτηνωδία»

Βομβαρδισμός στη Ράφα

 

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε το κλείσιμο του Νοσοκομείου Αλ Νατζάρ στη Ράφα, εξαιτίας ισραηλινών βομβαρδισμών με οβίδες στην περιοχή, που θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα να διασφαλιστούν οι ασθενείς και το προσωπικό.

Το νοσοκομείο έχει πλέον εκκενωθεί, ανεβάζοντας σε 4 τον αριθμό των κυβερνητικών νοσοκομείων που έχουν κλείσει από ισραηλινές επιθέσεις τις τελευταίες τρεισήμισι εβδομάδες.

Το Νοσοκομείο Αποκατάστασης Ελ Γουάφα, το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο αποκατάστασης στην Παλαιστίνη, εξαναγκάστηκε σε εκκένωση στις 17 Ιουλίου και καταστράφηκε ολοσχερώς στις 23 Ιουλίου.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αλ Ντούρα εξαναγκάστηκε σε εκκένωση στις 24 Ιουλίου εξαιτίας ζημιών που προκάλεσε ισραηλινό χτύπημα δίπλα του, και έκλεισε.

Το Νοσοκομείο του Μπέιτ Χανούν εκκενώθηκε στις 26 Ιουλίου μετά από αρκετές ώρες άμεσων και έμμεσων βομβαρδισμών με οβίδες την προηγούμενη νύχτα, και έκλεισε.

Οι ισραηλινές επιθέσεις σε νοσοκομεία είναι μια σοβαρή παραβίαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, όπως και οι επιθέσεις σε αμάχους.

Τουλάχιστον 65 άτομα έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη Ράφα, περισσότερα από350 έχουν τραυματιστεί, και οι επιθέσεις συνεχίζονται.

Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα καλεί τον ΟΗΕ, τη διεθνή κοινότητα και τους απανταχού ανθρώπους με συνείδηση να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις για να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις σε ιατρικές υπηρεσίες και προσωπικό, και οι σφαγές των αμάχων στη Γάζα.

 

Πηγή: ISM

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: