Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ: Καμία εκεχειρία εάν δεν ικανοποιηθούν τα θεμιτά αιτήματά μας

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, δήλωσαν σε βίντεο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 7 Αυγούστου, ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για ανακωχή που δεν θα περιλαμβάνει την αποδοχή των θεμιτών βασικών παλαιστινιακών αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της πολιορκίας και της εγκαθίδρυσης λιμανιού, δεν θα γίνει αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις της ένοπλης αντίστασης στην παραθαλάσσια περιφέρεια.

Οι Ταξιαρχίες δήλωσαν ότι οι στρατιωτικοί και πολιτικοί ηγέτες του Ισραήλ συνεχίζουν τις απειλές τους εναντίον του παλαιστινιακού λαού, της ηγεσίας του και των αντιστασιακών του οργανώσεων, ενώ το Ισραήλ «συνεχίζει τα εγκλήματα και τις σφαγές του, και έχει συνηθίσει αυτά τα εγκλήματα, σπέρνοντας θάνατο και καταστροφή».

Στο βίντεο με τη δήλωση, ένας εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ ανέφερε:

«Πίστευαν ότι ο στρατός τους δεν μπορεί να νικηθεί, ότι τα τανκς τους δεν μπορούν να καταστραφούν, πίστευαν ότι τα αεροπλάνα, τα τανκς, οι ειδικές δυνάμεις τους ήταν ικανά να κάνουν ότι ήθελαν.

»Αλλά παρά τα ψέματά τους και την εξαπάτηση για τη γενναιότητα των στρατιωτών τους, των ταξιαρχιών Γκιβάτι και Ναχάλ, και των αλεξιπτωτιστών τους, απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τους ήρωες της αντίστασης, των Αλ Κασάμ και όλων των ένοπλων ομάδων».

«Νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να χειραγωγούν τον κόσμο, να συνεχίσουν να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, αλλά απέσυραν τον στρατό τους επειδή αντιλήφθηκαν ότι μια χερσαία εισβολή στη Γάζα είναι σαν να βουλιάζουν σε κινούμενη άμμο… οποιαδήποτε απόφαση να επαναλάβουν τη χερσαία εισβολή θα σημαίνει περισσότερους στρατιώτες νεκρούς, τραυματίες, αιχμαλώτους και τρομοκρατημένους… τα όπλα της αντίστασης θα γίνουν αστείο σε ολόκληρο τον κόσμο…»

«Δηλώνουμε τα κάτωθι:

»Πρώτον, είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε επερχόμενη μάχη, και θα κάνουμε τους κατακτητές να αντιμετωπίσουν δύσκολες επιλογές. Θα τους σύρουμε σε μια παρατεταμένη μάχη, στην οποία θα παραλύσει η ζωή σε όλες τις μεγάλες ισραηλινές πόλεις, θα εμποδίσουμε οποιαδήποτε κίνηση στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για πολλούς μήνες, κάνοντάς τους να υποστούν σοβαρές οικονομικές απώλειες.

» Ή θα τους σύρουμε σε μια παρατεταμένη χερσαία μάχη που θα δουν τον τέλος του νικημένου στρατού τους, θα τους προκαλέσουμε χιλιάδες θανάτους στους στρατιώτες τους, και εκατοντάδες χιλιάδες τραυματίες, και θα πιάσουμε αιχμαλώτους πολέμου, θα κάνουμε τα τανκς τους, τα Μερκάβα, το αστείο του αιώνα. Η αντίσταση και ο λαός είναι έτοιμοι να σπάσουν το στρατό των κατακτητών και να κερδίσουν την μάχη της απελευθέρωσης.

»Δεύτερον, δεν θα δεχτούμε να τερματιστεί αυτή η μάχη χωρίς έναν πραγματικό τερματισμό της επίθεσης σε όλες του τις μορφές, και έναν πραγματικό τερματισμό σε αυτήν την πολιορκία, και την εγκαθίδρυση ενός λιμανιού στη Γάζα. Οτιδήποτε άλλο είναι εξαπάτηση και μια προσπάθεια να αρνηθούν τις θυσίες του μεγάλου μας έθνους.

»Τρίτον, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα αιτήματά μας δεν χρειάζονται διαπραγματεύσεις, είναι ανθρωπιστικά δικαιώματα, βασικά δικαιώματα, που διασφαλίζονται στο διεθνές δίκαιο, και έτσι, καλούμε τους παλαιστίνιους διαπραγματευτές να μη δεχτούν οποιαδήποτε παράταση της εκεχειρίας χωρίς να επιτύχουν τα θεμιτά αιτήματά μας.

»Εάν τα αιτήματά μας γίνουν αποδεκτά, θα παρατείνουμε την ανακωχή, και μετά θα γίνουν συνομιλίες για τις λεπτομέρειες και τα τεχνικά ζητήματα, και εάν το Ισραήλ αρνηθεί τα αιτήματά μας, τότε θα ζητήσουμε από την παλαιστινιακή ομάδα να τερματίσει τις συνομιλίες, και να μη γίνει μέρος της ισραηλινής χειραγώγησης.

»Η αντίσταση, με τη δύναμη και τη θέληση του Θεού, είναι ικανή να επιβάλει τα αιτήματά της, και τα αιτήματα του λαού μας.

»Ο θεός είναι μεγάλος. Αυτό είναι Τζιχάντ, μια νίκη του μαρτυρίου – οι Ταξιαρχίες Κασάμ»

 

Πηγή: IMEMC

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: