Παραδειγματική καμπάνια της πρωτοβουλίας  «Block the Boat» στις ΗΠΑ

blocktheboatcoverΑκτιβιστές στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησαν από το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, από το Όκλαντ, το Λος Άντζελες και το Σιάτλ να παρεμποδίζουν ένα ισραηλινό καράβι της Zim Integrated Shipping Services -της διεθνούς γραμμής θαλάσσιων μεταφορών του Ισραήλ- να ξεφορτώσει στα λιμάνια των πόλεών τους, στο πλαίσιο του ευρύτερου κινήματος BDS (Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις). Ήδη οι ακτιβιστές της περιοχής του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο κήρυξαν την πρώτη τους νίκη καθυστερώντας τον ελλιμενισμό του πλοίου της Zim στο λιμάνι του Όκλαντ. Ακολουθεί μια παρουσίαση με στοιχεία από δύο σχετικά ρεπορτάζ στο Alternet και στην Electronic Intifada και το αρχικό κάλεσμα δράσης με τις πάνω από 70 υπογραφές συλλογικοτήτων.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το Σάββατο οι διοργανωτές στο Όκλαντ να πραγματοποιήσουν πορεία προς το λιμάνι και να σχηματίσουν μια γραμμή διαμαρτυρίας μπροστά στις πύλες του νωρίς το πρωί, προτού οι λιμενεργάτες, που είναι μέλη του σωματείου International Longshore and Warehouse Union (ILWU), ξεκινήσουν βάρδια. Οι διοργανωτές έλπιζαν να σταματήσουν τους εργάτες από το ξεφόρτωμα του πλοίου της Zim Integrated Shipping Services, της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευμάτων στο Ισραήλ, μέτοχοι της οποίας είναι μεταξύ άλλων η ισραηλινή κυβέρνηση και ο ισραηλινός στρατός. Η Zim Integrated Shipping Services είναι η διεθνής γραμμή θαλάσσιων μεταφορών του Ισραήλ. Ένα πλοίο της Zim Lines ελλιμενίζεται κάθε Παρασκευή βράδυ γύρω στις 9μμ στο λιμάνι του Όκλαντ για να ξεφορτώσει τα ξημερώματα του Σαββάτου.

block_the_boat

Αν και είχαν αρχικά προγραμματίσει να προσέλθουν στις 5πμ τα ξημερώματα του Σαββάτου για να παρεμποδίσουν το πλοίο, οι ακτιβιστές ενημέρωσαν αργά το βράδυ ότι η δράση άλλαξε ώρα, για τις 03.00 μετά τα μεσάνυχτα, καθώς το πλοίο καθυστέρησε την άφιξή του στο Όκλαντ προκειμένου, προφανώς, να αποφύγει τη διαμαρτυρία. Ο ακτιβιστής Mohamed Shehk δήλωσε στην Electronic Intifada ότι οι διοργανωτές παρακολουθούσαν την πορεία του πλοίου Zim Piraeus, και συνειδητοποίησαν χθες το βράδυ ότι είχε σταματήσει πριν φτάσει στον προορισμό του στο Όκλαντ, διανυκτερεύοντας στη θάλασσα. «Αυτή η καθυστέρηση θεωρείται νίκη από την πλευρά μας. Δείχνει πόσο πολύ προσπαθεί η Zim να αποφύγει τις διαμαρτυρίες μας και δείχνει πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η διοργάνωση τέτοιων δράσεων» λέει ο Shehk.

BvLbGMuCYAEorhv

Η Reem Assil, από το Arab Resource and Organizing Center, μία από τις πάνω από 70 οργανώσεις που υποστηρίζουν τη διοργάνωση της δράσης, δήλωσε στο Alternet ότι στο Όκλαντ περίμεναν τη συμμετοχή πάνω από 1.000 ανθρώπων. Οι διοργανωτές στο Όκλαντ έχουν συντονίσει τη δράση τους με άλλους από το Λονγκ Μπιτς και από τα λιμάνια της Τακόμα και του Σιάτλ στην Ουάσινγκτον, προσδοκώντας ότι η ναυτιλιακή Zim δεν θ’ αλλάξει δρομολόγιο προς κάποιο άλλο λιμάνι στη Δυτική Ακτή. Αυτό έκανε πριν από τέσσερα χρόνια, το 2010, όταν ακτιβιστές και λιμενεργάτες στο Όκλαντ έγραψαν ιστορία όντας οι πρώτοι που εμπόδισαν ποτέ σε ισραηλινό καράβι να δέσει στις ΗΠΑ, ως απάντηση στην επίθεση του Ισραήλ τότε στο Στόλο της Ελευθερίας, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Εκείνο το καράβι έδεσε μία μέρα αργότερα στο Λος Άντζελες και ξεφόρτωσε εκεί.

«Αυτή τη φορά, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα προκαλέσουμε διατάραξη στην εμπορική ναυτιλία του Ισραήλ σε ολόκληρη τη Δυτική Ακτή» δήλωσε η Assil, προσθέτοντας ότι αυτό θα προκαλέσει σημαντική οικονομική ζημιά στην εταιρεία.

Ο συντονισμός με τους λιμενεργάτες του ILWU

Οι μεγαλύτερες οργανωτικές προσπάθειες στο Όκλαντ επικεντρώθηκαν στην επίτευξη συνεργασίας με το εργατικό κίνημα. Για την ακρίβεια η δράση, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 2 Αυγούστου, αναβλήθηκε με σκοπό να επηρεάσουν περισσότερο τους εργάτες που είναι συνδικαλισμένοι στο ILWU. Ο τερματικός σταθμός στον οποίο δένουν οι Zim Lines ανήκει στην εταιρεία Stevedoring Services of America, η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Παράρτημα 10 του ILWU από τον περασμένο Μάιο.

blocktheboat

«Δεν θέλουμε οι εργάτες να είναι αποξενωμένοι [από την ενέργεια], θέλουμε να είναι μέρος του αγώνα. Κι έτσι αφιερώσαμε τις τελευταίες βδομάδες τιμώντας αυτή τη δέσμευση και οικοδομώντας σχέσεις με τους ίδιους τους εργάτες» λέει η Assil. Συμπληρώνει ότι διοργανωτές του Block the Boat και ενεργά μέλη του ILWU μοίραζαν φυλλάδια και μίλαγαν στα μέλη του σωματείου σχετικά με τη δράση του Σαββάτου στη λογική της «δύναμης των εργατών» – ιδιαίτερα επειδή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης. Αυτές ακριβώς οι διαπραγματεύσεις περιέπλεξαν φέτος τις ακτιβιστικές ενέργειες. Πρώτον η ILWU δεν είναι σε θέση να πάρει επίσημη θέση αναφορικά με την ενέργεια και δεύτερον, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει διαιτησία που να μπορεί να ελέγξει τις συνθήκες κατά τη διάρκεια της δράσης του Block the Boat και να κρίνει ότι οι συνθήκες εργασίας δεν είναι ασφαλείς. Αυτό είχε γίνει το 2010, αναγκάζοντας τους εργάτες να μη σπάσουν τη γραμμή διαμαρτυρίας των ακτιβιστών. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απώλεια των μισθών διπλοβάρδιας για τους εργάτες, προβλημάτιζε τους διοργανωτές αναφορικά με την επιτυχία της ενέργειας.

Το 2010, το ILWU βασίστηκε στον οργανισμό διαιτησίας του λιμανιού, που κήρυξε μη ασφαλείς τις συνθήκες εργασίας. Αυτή τη στιγμή, απούσας της νέας σύμβασης, λέει στην EI ο παλιός συνδικαλιστής Κλάρενς Τόμας, δεν υπάρχει η δυνατότητα να κληθεί η διαιτησία. «Περιμένω τα απλά μέλη του σωματείου να σεβαστούν τη γραμμή διαμαρτυρίας, όπως κάνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις από τη δεκαετία του 1930».

blocktheboatt2

Οι διοργανωτές ελπίζουν ότι οι λιμενεργάτες θα αρνηθούν να ξεφορτώσουν το ισραηλινό καράβι, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Electronic Intifada, συμπληρώνοντας ότι επειδή το παράρτημα 10 του ILWU βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης, θα μπορούσε να κηρύξει απεργία χωρίς να παραβιάζει τους όρους της σύμβασης.

Ο ιστορικός αγώνας του σωματείου ενάντια στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής είναι ένα από τα ζητήματα που επανέφεραν διαρκώς στις συζητήσεις τους οι διοργανωτές, σε μια προσπάθεια να μεταδώσουν τα αιτήματα του αγώνα των Παλαιστινίων στην πλατειά βάση Αφρικο-Αμερικανών εργατών στο λιμάνι. Το 1984, οι λιμενεργάτες του ILWU έγραψαν ιστορία όταν αρνήθηκαν να ξεφορτώσουν ένα πλοίο της Νότιας Αφρικής, εμπνέοντας και άλλους λιμενεργάτες να κάνουν το ίδιο παγκοσμίως.

Το ILWU έχει μακρά ιστορία άρνησης να φορτώσει και να ξεφορτώσει πλοία από χώρες που διαπράττουν στυγερές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει το ρεπορτάζ της EI. Στη δεκαετία του 1930, οι λιμενεργάτες της Δυτικής Ακτής αρνήθηκαν να φορτώσουν και να ξεφορτώσουν πλοία που ανήκαν στην Ιταλία, μετά την εισβολή της στην Αιθιοπία, και πλοία που ανήκαν στην Ιαπωνία, μετά την εισβολή της στη Ματζουρία. Το 1978 και το 1980 το ILWU αρνήθηκε να φορτώσει στρατιωτικό φορτίο με προορισμό τη Χιλή και το Ελ Σαλβαδόρ αντίστοιχα. Το 1984, το σωματείο αρνήθηκε να ξεφορτώσει πλοίο της Νότιας Αφρικής για 11 συνεχείς ημέρες.

Μιλώντας με την ιδιότητα του απλού συνδικαλιστικού μέλους [σε αντίθεση με την ηγεσία του σωματείου] στο Παράρτημα 10 του ILWU, ο Τόμας τόνισε τη σπουδαιότητα της οργάνωσης στα λιμάνια σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους, δεδομένου ότι το Ισραήλ έχει αποκλείσει κάθε δυνατότητα των Παλαιστινίων να συμμετέχουν στο διεθνές εμπόριο μέσω των λιμανιών τους. «Ως εκφορτωτής, ξέρω πόσο σημαντικό είναι το διεθνές εμπόριο για την οικονομία. Πιστεύω ότι είναι μια αρμόζουσα δράση ενάντια σ’ εκείνους που έχουν εμποδίσει την αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού και σε ένδειξη αλληλεγγύης με το λαό της Γάζας».

Η έναρξη μιας μεγάλης εκστρατείας

Αν και τα καράβια της Zim αυτή τη στιγμή ξεφορτώνουν κάθε Σάββατο στο Όκλαντ, η Assil λέει ότι η δράση του Block the Boat είναι μόνο η αρχή ενός πιο μακρόπνοου σχεδίου για την εκπαίδευση και την οργάνωση των λιμενεργατών με στόχο το μόνιμο μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων στο μέλλον. «Αν και οι δράσεις αυτού του τύπου είναι πραγματικά εκπληκτικές και όντως προκαλούν μονοήμερες διακοπές, ξέρουμε ότι η πραγματική δουλειά του BDS είναι στην ουσία η συγκέντρωση και κλιμάκωση της πλατιάς λαϊκής υποστήριξης. Και μέρος αυτής της υποστήριξης πρέπει να προέλθει από τους εργάτες» λέει η Assil.

Το άλλο μέρος της υποστήριξης πρέπει να έρθει από τα μέλη της κοινότητας. Η Assil συμβούλευε όποιον προβληματίζεται για το ρόλο των ΗΠΑ στη δολοφονία αθώων ανθρώπων να προσέλθει το Σάββατο στην κινητοποίηση. Λέει ότι η παρεμπόδιση [του καραβιού] θα στείλει ένα μήνυμα στη διοίκηση Ομπάμα να τερματίσει την υποστήριξη προς το Ισραήλ, καθώς οι πολίτες δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να διαπράττονται θηριωδίες εις βάρος των Παλαιστινίων, στο όνομά τους.

Η ίδια συμπληρώνει ότι η συγκεκριμένη δράση είναι ευρύτερη της απλής διαμαρτυρίας για την στρατιωτικοποίηση των ΗΠΑ στο εξωτερικό. «Η αστυνομία εδώ στις ΗΠΑ όντως εκπαιδεύεται από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Οι πυροβολισμοί αστυνομικών εδώ στις ΗΠΑ εναντίον άοπλων μαύρων πολιτών δεν διαφέρει και πολύ απ’ αυτό που κάνουν οι κατοχικές δυνάμεις στην Παλαιστίνη. Άρα πρέπει να κάνουμε αυτούς τους συσχετισμούς», λέει η Assil.

Η ίδια, ως Παλαιστίνια-Αμερικανίδα της οποίας οι συγγενείς ήταν ενεργοί στον παλαιστινιακό αγώνα, λέει ότι ένας ακόμα λόγος για την παρεμπόδιση του πλοίου από την πλευρά της, είναι να εμπνεύσει τη νεολαία να αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της συνέχισης του αγώνα. «Η Παλαιστίνη είναι ένας μακροχρόνιος και σκληρός αγώνας. Το ξέρω αυτό πάρα πολύ καλά. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν νέα έλεγα ‘Γιατί συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε; Το θηρίο φαίνεται τόσο μεγάλο’ Αλλά έφτασε η στιγμή που πραγματικά πιστεύω ότι φυσάει κόντρα, ότι τα πράγματα αλλάζουν και το κίνημα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης μεγαλώνει. Πρέπει ν’ αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία» καταλήγει η Assil.

Πηγές: AlternetElectronic Intifada, πόστερ Nidal El-Khairy

oakland-block-the-boat-postcard

Το κάλεσμα

ΕΠΕΙΓΟΝ: Το πλοίο καθυστέρησε!! Η οργάνωσή μας έχει αποτελέσματα!

Ελάτε αύριο (Σάββατο) στο West Oakland Bart στις 3πμ όχι στις 5πμ!

Φέρτε περισσότερους ανθρώπους! Ελάτε πιο βροντερά και πιο δυνατά να σταματήσουμε το Ισραήλ στο Λιμάνι του Όκλαντ! Ο Σιωνισμός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη μας!

Σταματάμε το Ισραήλ στο Λιμάνι – Ο Σιωνισμός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ακτή μας!

Η Δυτική Ακτή Εμποδίζει το Πλοίο της Ισραηλινής Zim

Λιμάνι του Όκλαντ
Σάββατο 16 Αυγούστου 3πμ – Συνάντηση στο West Oakland Bart και πορεία στο Berth 57

ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ!

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ, ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΚΥΡΩΣΕΙΣ!

Το Block the Boat για τη Γάζα έχει σύστημα ειδοποιήσεων με μηνύματα. Αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε στη δράση στο Όκλαντ το Σάββατο 16/8 παρακαλώ στείλτε τη λέξη «Join» στο 510-346-5951 για σημαντικές ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Τί γίνεται;

Ο κόσμος παρακολούθησε με φρίκη το Ισράηλ να συνεχίζει το βομβαρδισμό και την καταστροφή της Γάζας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό και να εναντιωθούν στο σιωνιστικό καθεστώς, πραγματοποιώντας μαζικές πορείες, διαδηλώσεις και δράσεις. Εδώ στον Κόλπο, στο Σαν Φρανσίσκο έγιναν μερικές από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, με μια σειρά από πορείες, στην κάθε μία από τις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Έφτασε η στιγμή για κλιμάκωση.

Κάλεσμα σε Δράση

Η Παλαιστίνη μας καλεί να αναλάβουμε δράση! Οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι, η Γενική Ομοσπονδία Παλαιστινιακών Συνδικάτων (PGFTU) έχουν καλέσει τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο να αρνηθούν να χρησιμοποιούν ισραηλινά προϊόντα. Οι Παλαιστίνιοι σε όλη τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και την Παλαιστίνη του 1948 έχουν δείξει την ενότητά τους στον αγώνα ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και έχουν βγει κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας γενναία τον ισραηλινό στρατό που είναι οπλισμένος με αμερικανικά όπλα ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να σταθεί στο πλάι τους καθώς αντιστέκονται στο Σιωνισμό σε όλη την ιστορική Παλαιστίνη. Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα αυτό, διοργανώνοντας λαϊκές διαμαρτυρίες στο Λιμάνι του Όκλαντ, ζητώντας από τους λιμενεργάτες να τιμήσουν αυτό το κάλεσμα και να σταθούν στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, όπως έκαναν και στο παρελθόν.

Ιστορικό Προηγούμενο

Κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, οι εργάτες του ILWU έγραψαν ιστορία όταν αρνήθηκαν να ξεφορτώσουν φορτία της Νότιας Αφρικής στο Σαν Φρανσίσκο το 1984. Αυτή η ενέργεια ήταν καταλυτική για τη διεθνή αλληλεγγύη και τον παγκόσμιο αγώνα εναντίον του απαρτχάιντ. Το 2010, μετά την επίθεση του Ισραήλ στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara επειδή προσπαθούσε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, χτίσαμε πάνω στην ιστορία του ILWU και εμποδίσαμε επιτυχώς την εκφόρτωση πλοίου της ισραηλινής Zim στο Λιμάνι του Όκλαντ – η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένα ισραηλινό πλοίο παρεμποδίστηκε. Θα συνεχίσουμε αυτή την παράδοση οργανώνοντας την παρεμπόδιση του ισραηλινού καραβιού μια ακόμη φορά. Και όπως έπεσε το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, έτσι θα πέσει και στο Ισραήλ!

Παρατεταμένο BDS στον Κόλπο

Αν υπάρχει ένα πράγμα που δείχνει η τελευταία ισραηλινή επίθεση, είναι η δύναμη της αντοχής των Παλαιστινίων. Η αντίσταση στη Γάζα είναι ζωντανή και ακμαία, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ισραήλ να την καταστρέψουν. Αλλά θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η παλαιστινιακή αντίσταση δεν ξεκίνησε με τον τελευταίο βομβαρδισμό του Ισραήλ, ούτε κατά τη διάρκειά του. Έχει ξεκινήσει από το 1948, από τότε που εγκαθιδρύθηκε το Ισραήλ. Και δεν θα πάψει μέχρι να καταρρεύσει το ισραηλινό απαρτχάιντ.

Αρνούμαστε να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες σαν να μην τρέχει τίποτα, εδώ στον Κόλπο και παντού!

Κάθε Σάββατο, η ισραηλινών συμφερόντων Zim shipping line ελλιμενίζεται και εκφορτώνει το φορτίο της στο Λιμάνι του Όκλαντ. Ας είναι αυτή η δράση η αρχή μιας παρατεταμένης εκστρατείας για να μην εκφορτώσει ποτέ ξανά το Ισραήλ στην πόλη μας.

Από το Σιάτλ, το Όκλαντ και το Λος Άντζελες – στείλτε πίσω το ισραηλινό καράβι!

Καλούμε όλους τους συμμάχους μας στη Δυτική Ακτή να ενωθούν μαζί μας για να διασφαλίσουμε ότι τα πλοία της Zim δεν είναι πουθενά ευπρόσδεκτα.

Λονγκ Μπιτς: https://www.facebook.com/events/435461866594072/

Τακόμα και Σιάτλ: https://www.facebook.com/events/678819478876975/

Νέα Υόρκη: https://www.facebook.com/events/429725363832321/

Μαϊάμι: https://www.facebook.com/events/316267675214918/

Ούτε στην Παλαιστίνη

Ούτε στον Κόλπο

Ούτε Πουθενά

Παντού Εναντίον του Σιωνισμού

Υπογεγραμμένο από:

AF3IRM
Al-Awda New York
All African People’s Revolutionary Party (AAPRP)
American Friends Service Committee
American Muslims for Palestine
ANSWER Coalition
Arab Youth Organizing (AYO)
AROC: Arab Resource & Organizing Center
ASATA: Alliance of South Asians Taking Action
Bay Area Women in Black
BAYAN-USA
Bay Area CodePink
Bay Area Latin America Solidarity Coalition
Berkeley Fellowship of Unitarian Universalists Social Justice Committee 
Black Organizing Project (BOP)
Black Organizing Leadership and Dignity (BOLD)
Black Workers For Justice
Catalyst Project
CodePink Washington
Committee for Open Discussion of Zionism (CODZ)
Communist Party of San Francisco 
Critical Resistance – LA
Critical Resistance – Oakland
Critical Resistance – Portland
Descoloniza a Oakland/Decolonize Oakland 
Free Palestine Movement
Freedom Archives
Friends of Deir Ibzi’a 
Fuerza Mundial/Pueblos en Movimiento
General Union of Palestine Students – SFSU
Global Women’s Strike
Gray Panthers of San Francisco
Green Party of Alameda County
Haiti Action Committee
International Action Center
International Jewish Anti Zionist Network
International Solidarity Movement – West Bank/Gaza
International Socialist Organization
International Tribunal of Conscience for Camilo
ISM-Nor Cal
IWW Bay Area Branch
Jewish Against Genocide
Jews for Palestinian Right of Return
Justice for Palestinians
La Voz de l@s trabajadores/Worker’s Voice
Labor for Palestine
Lake Merritt Neighbors Organized for Peace
Malcolm X Grassroots Movement
Marcha Patriotica (Colombia) – California chapter
Middle East Children’s Alliance (MECA)
Movement Generation 
National Lawyers Guild SFBA Chapter
Noam Chomsky
NorCal Friends of Sabeel
Occupy SF Action Council 
ONYX Organizing Committee 
The Palestine-Israel Action Committee
Palestine General Federation of Trade Unions
Palestinian Youth Movement
Queers Undermining Israeli Terror
Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network
San Francisco Green Party
School of the Americas Watch East Bay
Socialist Alternative – Bay Area Branch
Socialist Organizer
SOUL: School of Unity and Liberation
Southern Anti-Racism Network
Stanford Students for Justice
Stop the War Machine
Students for Justice in Palestine – Cal
Totally Radical Muslims
UAW Local 2865 (Academic Student Workers at the University of California)
US Campaign to End the Israeli Occupation
US Campaign for the Academic and Cultural Boycott
US Palestinian Community Network
Veterans For Peace Chapter 69 
World Can’t Wait Bay Area 
Workers World Party
Xicana Moratorium

Για περισσότερες πληροφορίες: info@araborganizing.org | 415-861-7444
Στο twitter @BlockTheBoat

Σελίδες της πρωτοβουλίας στο facebook:

https://www.facebook.com/events/1447374682195857/1453597878240204/?notif_t=plan_mall_activity

https://www.facebook.com/pages/Block-the-Boat-for-Gaza/256406377889015

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: