Ένοπλες οργανώσεις της Γάζας: «Η εθνική ενότητα αποτελεί Κόκκινη Γραμμή»

H φωτογραφία είναι από την κοινή συνέντευξη Τύπου  που έδωσαν στη Γάζα οι ένοπλες πτέρυγες όλων των οργανώσεων το βράδυ της Τετάρτης - του Hussain Abdel από το Demotix

H φωτογραφία είναι από την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Γάζα οι ένοπλες πτέρυγες όλων των οργανώσεων το βράδυ της Τετάρτης – του Hussain Abdel από το Demotix

 

Το βράδυ της Τετάρτης οι ένοπλες πτέρυγες των παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα διοργάνωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στη γειτονιά Σουτζάγια, ανατολικά της Πόλης της Γάζας, με κεντρικό ομιλητή τον εκπρόσωπο των Ταξιαρχιών Κασάμ, Αμπού Ουμπάιντα, που διάβασε την κοινή ανακοίνωση. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η εθνική ενότητα αποτελεί απαράβατη Κόκκινη Γραμμή, ότι η παλαιστινιακή πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να δώσει ούτε ανάσα στη σιωνιστική οντότητα και ζητείται η ολοκληρωτική αναθεώρηση των εθνικών μηχανισμών δράσης ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτούς όλοι οι φορείς και οι οργανώσεις του λαού και της αντίστασης.

Η μετάφραση της ομιλίας του Αμπού Ουμπάιντα έγινε μέσω google translate από το  αραβικό πρωτότυπο στην Al Hadath και δεν είναι απόλυτα ακριβής. Τα λίγα σημεία σε [] είναι από το Maan:

«Η αντίσταση θριάμβευσε έναντι του σιωνιστή εχθρού και η νίκη που επετεύχθη είναι η νίκη όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων και όλων των γυναικών, πάνω στους οποίους τα αεροπλάνα της κατοχής εξαπέλυσαν χιλιάδες τόνους εκρηκτικών και κατεδάφισαν τα σπίτια τους».

«Νίκησε η Γάζα. Νίκησε τις μονάδες του εχθρού και χτύπησε στα βάθη της σιωνιστικής οντότητας. Δεκάδες χιλιάδες έποικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πάνω από έξι εκατομμύρια πήγαν στα καταφύγια. … [Η αντίσταση επέβαλε την εκεχειρία στον εχθρό της]. Απέσπασε την πρωτοβουλία από τον εχθρό και δεν του επέτρεψε να πετύχει στρατηγικούς ή τακτικούς στόχους. [Καταβαράθρωσε την περηφάνια του που κατασκευάζεται για δεκαετίες από μιντιακούς οργανισμούς και εργαστήρια ψυχολογικού πολέμου]. Υπολόγιζαν λανθασμένα ότι θα απομονώσουν την αντίσταση και θα την εξασθενίσουν και θα την αποκόψουν».

[Τόνισε επίσης ότι αυτός δεν είναι «επινίκιος», προσθέτοντας: «Το ραντεβού μας με τον επινίκιο λόγο θα δοθεί στην αυλή του Αλ-Άκσα (στην Ιερουσαλήμ). Αυτό είναι απλώς ένα αναπόφευκτο βήμα σε αυτήν την πορεία».]

joint-victory-speech2

«Η εθνική ενότητα και το τέλος του διχασμού είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της μάχης και αποτελεί την Κόκκινη Γραμμή και όποιος την περάσει από σήμερα και μετά θα αντιμετωπιστεί από το λαό μας με καχυποψία … δεν υπάρχει επιστροφή στις διαμάχες και τις διασπάσεις και στην εξαπόλυση κατηγοριών, ή στην αποκήρυξη της εθνικής ευθύνης».

«Δεν επιτρέπεται την επόμενη μέρα η επιστροφή στο οδυνηρό παρελθόν και όλοι πρέπει να προχωρήσουν ταχύτατα για να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό για να τον παρηγορήσουν να γιατρέψει τον πόνο και τις πληγές και να σταθούν στο πλευρό του με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα».

Ο Αμπού Ουμπάιντα κάλεσε τους ηγέτες του παλαιστινιακού λαού και τους πολιτικούς ηγέτες των οργανώσεων να επανεκτιμήσουν την εθνική δράση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, μιλώντας για την ανάγκη να καταβληθούν γρήγορα και με σοβαρότητα προσπάθειες για τον ανασχηματισμό των εθνικών θεσμών, … ώστε να μπορούν να εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό και να επιτύχουν τους στόχους και τις προσδοκίες του.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι εθνικοί μηχανισμοί δράσης χρειάζονται ολοκληρωτική αναθεώρηση, χωρίς να αποκλείουν κανέναν φορέα του λαού και των οργανώσεων και των φορέων των δυνάμεων της αντίστασης.

Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπροσωπώντας τις οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης είπε: «Οι μέθοδοι εργασίας και ο εθνικός αγώνας για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι πρέπει να αναθεωρηθούν και … η Εθνική Συλλογική ολοκλήρωση … έχει γίνει σε όλους ξεκάθαρο μετά από αυτή τη μάχη ότι η πολιτική αντιπαράθεση και οι διαπραγματεύσεις με τον εχθρό δεν αρκούν για να επιτευχθούν τα δικαιώματα και οι στόχοι του λαού μας. Ο ισραηλινός κατακτητής καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της αντίστασης, στην οποία του απευθύνθηκε η Γάζα».

Ζήτησε από την παλαιστινιακή ηγεσία του παλαιστινιακού λαού, «να μην αφήσουν την επόμενη μέρα στην ηγεσία της κατοχής και να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και ομότιμα».

Πρωταρχική πηγή: Al Hadath, και δεύτερη Maan

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: