Συγκέντρωση του PFLP στη Γάζα, υπέρ της εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή μαχητών (με φωτογραφίες)

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) οργάνωσε συγκέντρωση στην Πόλη της Γάζας, την Τρίτη, για να υποστηρίξει την εθνική ενότητα.

Το ανώτερο ηγετικό στέλεχος του PFLP, Καγίντ Αλ Γκούλ μίλησε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και είπε ότι η «αντοχή του λαού» στη Γάζα θα πρέπει να οδηγήσει σε παλαιστινιακή εθνική ενότητα βασισμένη στη συνεργασία και σε ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα εγγυάται τα παλαιστινιακά δικαιώματα.

Μαχητές που πρόσκεινται στο PFLP συμμετείχαν στη συγκέντρωση, που ξεκίνησε στην οδό Ομάρ Αλ Μουχτάρ πριν κινηθεί προς το πολυώροφο κτίριο κατοικιών Αλ Μπάσα, που καταστράφηκε από την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Οι συμμετέχοντες ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες του PFLP κατά τη διάρκεια της πορείας, και κάποιοι από το πλήθος κρατούσαν φωτογραφίες του ηγέτη της Χεσμπολά, Χασάν Νασράλα.

Ο Αλ Γκουλ δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι μαχητές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα να αφοπλιστούν.

Το στέλεχος του PFLP, Χάνι Θαουάμπτα, είπε πως η συγκέντρωση ήταν ένα μήνυμα προς τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα, για να τους ευχαριστήσει για τη «θρυλική αντοχή» τους.

Μια συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Φατάχ, στις 23 Απριλίου, άνοιξε το δρόμο για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, αλλά το Ισραήλ έχει αντιταχθεί σφόδρα σε αυτήν τη συμφωνία και έχει πλήξει σοβαρά τη Χαμάς τους μήνες που ακολούθησαν.

 

 

Πηγή: Maan

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: