Διεθνής αποστολή δημοσιογραφικών ομοσπονδιών στη Γάζα συνοδευόμενη από εξεταστική επιτροπή της ΔΟΔ καθυστερεί στα σύνορα της Αιγύπτου – Πρωτοβουλία Αλγερινών δημοσιογράφων για την Παλαιστίνη

pjs fbΗ αποστολή στη Γάζα της Ομοσπονδίας Αράβων Δημοσιογράφων (FAJ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), η οποία εκπροσωπεί πάνω από 600.000 δημοσιογράφους σε 134 χώρες, και συνοδεύεται από εξεταστική επιτροπή, καθυστερείται από τις αρχές της Αιγύπτου στα σύνορα για λόγους «επιμελητείας» (logistical reasons).

Ο Tahsin al-Astal, αναπληρωτής επικεφαλής του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων (PJS), δήλωσε στο Maan ότι η αποστολή καθυστέρησε για λόγους επιμελητείας στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων, αν και η ομοσπονδία είχε ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες για την επίσκεψη. Δήλωσε επίσης ότι στην αποστολή συμμετέχει και μία εξεταστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Ο Sharif al-Nairab, μέλος της γενικής γραμματείας του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων δήλωσε ότι η αποστολή ήταν «καλά προετοιμασμένη παρά τους χρονικούς περιορισμούς και ότι αντιμετωπίστηκαν όλα τα εμπόδια, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι η αποστολή συνοδεύεται από εξεταστική επιτροπή».

pjs fb2

Αλγερινό Δίκτυο Εργαζομένων στα ΜΜΕ σε Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη

Αλγερινοί δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ανακοίνωσαν την Πέμπτη τη δημιουργία του φορέα με τίτλο «Αλγερινό Δίκτυο Εργαζομένων στα ΜΜΕ σε Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη» το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως την Παρασκευή στην Παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αλγερία.

Η καταστατική χάρτα του φορέα έχει στόχο την υποβολή προτάσεων και εναλλακτικών λύσεων στον κλάδο των ΜΜΕ «ώστε να παρουσιάζεται η πιο ακριβής εικόνα των κατάφωρων παραβιάσεων εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα». Η χάρτα του δικτύου απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του δικτύου και ακτιβιστή Belal Lrari, στόχος του είναι «να ενσωματώσει και να ενισχύσει τις αξίες της αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θέλουμε να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των αραβικών ηγεσιών ενοποιώντας την αφήγηση των ΜΜΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το λόμπινγκ των Δυτικών ΜΜΕ που παρουσιάζουν την αντίσταση στην κατοχή ως τρομοκρατία, με τον ίδιο τρόπο που η Αλγερινή αντίσταση στη Γαλλική κατοχή παρουσιαζόταν ως παράνομη».

Ο Lrari τόνισε ότι το δίκτυο θα συντονίζει τις εργασίες του με διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων και με ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων, μεταξύ αυτών με Ισπανούς δημοσιογράφους και με τον πρώτο Αλγερινό Άραβα δήμαρχο της Βρετανίας, Mouna Hamitouche.

Πηγές: Maan & Memo, οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της PJS στο facebook

Δείτε επίσης:

http://www.ifj.org (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, αγγλικά)

http://www.ifj-arabic.org (ΔΟΔ, αραβικά)

http://faj.org.eg (Ομοσπονδία Αράβων Δημοσιογράφων, αραβικά & αγγλικά)

http://www.pjs.ps (Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων, αραβικά)

https://www.facebook.com/pages/Palestinian-Journalists-Syndicate-PJS/1431598080462329 (Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων στο facebook, αγγλικά )

Δείτε επίσης από την ιστοσελίδα της IFJ/ΔΟΔ:

28/05/2014 – IFJ Condemns Israeli Forces’ Threat To Censor Palestinian Newspapers

02/07/2014 – Intimidation and Violence Against Palestinian Journalists Must End Now

12/08/2014 – IFJ Launches Solidarity Appeal for Journalists in Gaza

13/08/2014 – Two Journalists Killed by Unexploded Bomb in Gaza

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: