Πορεία στη Γάζα για διαφύλαξη της εθνικής ενότητας

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), οργάνωσε πορεία στη Λωρίδα της Γάζας, την Πέμπτη, καλώντας σε εθνική ενότητα.

Οι συμμετέχοντες πορεύτηκαν με πανό που έγραφαν: «Διαφυλάσσουμε την ενότητα για το σπάσιμο της πολιορκίας και την ανοικοδόμηση».

Το DFLP κάλεσε την κυβέρνηση [εθνικής] ενότητας να «αναλάβει το ρόλο της στα ζητήματα ανοικοδόμησης, να επιλύσει κοινωνικά ζητήματα και να δουλέψει για τη διασφάλιση των υποδομών και την παροχή ασφάλειας στους κατοίκους».

Το στέλεχος του DFLP Σάλεχ Ζεϊντάν είπε στο Μαάν ότι «αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να αντιμετωπιστούν οι προτεραιότητες των Παλαιστινίων, η ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας και το σπάσιμο της πολιορκίας».

Το στέλεχος ζήτησε επίσης από την παλαιστινιακή ηγεσία να υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης και να καταστήσει το Ισραήλ υπόλογο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι τώρα ζουν σε πρόχειρα καταφύγια, επίσης έλαβαν μέρος στην πορεία και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παράσχει στέγαση πριν έρθει ο χειμώνας.

«Πού είναι ο κόσμος; Μας πετάνε από το ένα σχολείο στο άλλο εδώ και τρεις μήνες», είπε η Μαϊσούν Αλ Μπαρμπάρι, μια γυναίκα που ζει σε καταφύγιο επί τρεις μήνες και ακόμα δεν μπορεί να βρει ένα μέρος να μείνει.

Πηγή: Maan

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: