Σιωνιστική ομάδα στοχοποιεί ακαδημαϊκούς που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ

Παρέμβαση στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση του Steven Salaita και για τη στέρηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας. (Ali Abunimah)

 

του Ali Abunimah

Η Πρωτοβουλία AMCHA,  η σιωνιστική οργάνωση που έχει επανειλημμένα εκφοβίσει, κατασκοπεύσει και παρενοχλήσει μαθητές και διδακτικό προσωπικό,   κλιμακώνει την  εκστρατεία της δημοσιεύοντας κατάλογο με ονόματα καθηγητών τους οποίους στοχοποιεί ως «αντι-ισραηλινούς».

Η AMCHA λέει ότι ο κατάλογος αποτελείται από «218 καθηγητές που αυτοπροσδιορίζονται ως μελετητές της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι πρόσφατα κάλεσαν για ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε μια επιστολή τους.»

Αυτό συνδέεται με  άρθρο στο Jadaliyya με τίτλο «Πάνω από 100 ερευνητές των Μεσανατολικών Σπουδών  και Βιβλιοθηκάριοι καλούν για Μποϊκοτάζ των ισραηλινών Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.»

«Οι μαθητές που επιθυμούν να έχουν σωστή εκπαίδευση για τη Μέση Ανατολή, χωρίς να επηρεάζονται από  αντι-ισραηλινές προκαταλήψεις, ή ενδεχομένως ακόμα και από αντισημιτική ρητορική, μπορεί να θέλουν να ελέγξουν, πριν από την εγγραφή τους,  ποια μέλη του διδακτικού προσωπικού από το πανεπιστήμιο τους έχουν υπογράψει», λέει η AMCHA.

Παρακινεί τον κόσμο γράφοντας: «Μοιραστείτε αυτή τη λίστα με την οικογένειά σας, τους φίλους και συνεργάτες σας μέσω email, Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, ή στόμα με στόμα»

«Σας ευχαριστώ για τις ενέργειές σας για την προστασία των Εβραίων φοιτητών!,»  συμπεραίνει καταλήγοντας, η AMCHA.

Στον απόηχο της απόλυσης του καθηγητή Αμερικανο-Ινδιάνικων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Steven Salaita,  εξαιτίας της κριτικής του ενάντια στο  το Ισραήλ, η κίνηση της AMCHA μπορεί να θεωρηθεί ως μια ανανεωμένη προσπάθεια εκφοβισμού.

Η AMCHA δηλώνει ότι είναι «ανησυχητικό» ότι «πολλοί από αυτούς που προφανώς προκατειλημμένα στηρίζουν το μποϊκοτάζ του Ισραήλ,  συνδέονται με  κυβερνητικά Εθνικά Κέντρα Πόρων στις πανεπιστημιουπόλεις τους, που  χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους.»

Ισχυρίζεται ότι αυτοί που δεσμεύθηκαν να μποϊκοτάρουν τα ισραηλινά ιδρύματα ως συνένοχα στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων «έχουν παραβιάσει το γράμμα και το πνεύμα του ομοσπονδιακού νόμου που χρηματοδοτεί τη διδασκαλία και την έρευνα τους.»

Οι αντι-παλαιστινιακές ομάδες έχουν ήδη προσπαθήσει να χρησιμοποιήσουν το γεγονός της δημόσιας χρηματοδότησης ως πρόσχημα για να προσπαθήσουν να καταστείλουν  την ελευθερία του λόγου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Με μία τέτοια προσπάθεια συνδέεται η AMCHA, μια φιλο-ισραηλινή  ομάδα  που προσπαθεί επανειλημμένα να πείσει την Πολιτεία της Καλιφόρνια και άλλους κρατικούς φορείς για τη δίωξη του καθηγητή μαθηματικών, David Klein, για δήθεν «κατάχρηση» των κρατικών πόρων, χρησιμοποιώντας τη φιλοξενούμενη από το Πανεπιστήμιο,  προσωπική του ιστοσελίδα, για να επικρίνει το Ισραήλ και να καλεί σε μποϊκοτάζ.

Ο ισχυρισμός της AMCHA ότι η διάδοση της λίστας των καθηγητών που καλούν  το Ισραήλ να λογοδοτήσει, μπορεί κατά κάποιο τρόπο να «προστατέψει τους εβραίους φοιτητές», βασίζεται στο αντι-σημιτικό στερεότυπο ότι το Ισραήλ αντιπροσωπεύει όλους τους Εβραίους και ότι όλοι οι Εβραίοι ταυτίζονται με το Ισραήλ ή είναι συλλογικά υπεύθυνοι για τις πράξεις του.

Αυτό είναι ακριβώς  το είδος της ψεύτικης σύνδεσης που βρίσκεται πίσω από τις δικαιολογίες των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου του Ιλινόις σχετικά με την απόλυση του Σαλάιτα.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ AMCHA

Τι είναι η AMCHA;

H AMCHA ιδρύθηκε από την  Tammi Rossman-Benjamin, λέκτορα  στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στη Σάντα Κρουζ.

Η Rossman-Benjamin είναι γνωστή  αντι-παλαιστίνια και αντι-μουσουλμάνα ακτιβίστρια, με μια ιστορία από πάσης φύσεως απειλές κατά  φοιτητών και διδασκόντων.

Μια αποκλειστική έρευνα της The Electronic Intifada  φέτος αποκάλυψε ότι η AMCHA είχε διεισδύσει σε ένα ταξίδι φοιτητών στην Παλαιστίνη, το 2012, επιβεβαιώνοντας  υποψίες ακτιβιστών ότι  αντι-παλαιστινιακές πολιτικές ομάδες κατασκοπεύουν τους ακτιβιστές φοιτητές.

Ένας δικηγόρος δήλωσε στην εφημερίδα The Electronic Intifada ότι μια τέτοια παρακολούθηση είναι παράνομη.

Η ίδια η Rossman-Benjamin είχε καταγραφεί σε βίντεο να κάνει κακεντρεχείς ρατσιστικές δηλώσεις εναντίον φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη, που συμμετείχαν σε δράσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Όμως, παρά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων της Rossman-Benjamin.

Αυτό το είδος της συνενοχής πανεπιστημιακών διοικήσεων έχει, δυστυχώς, γίνει ο κανόνας  και αναμφίβολα ενδυναμώνει ομάδες όπως η AMCHA να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους απέναντι στην ακαδημαϊκή ελευθερία και σε εκείνους που την ασκούν.

 

Πηγή: Desert Peace από Electronic Intifada

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: