ΡΕΘΥΜΝΟ: Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ»

afisaBoycotSwsto1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΔΡΑΣΗ

            Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό συνεχίζει τις εκδηλώσεις σχετικά με την Παλαιστίνη, με μια συζήτηση για το Μποϊκοτάζ στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ,

 

Απαρτχάιντ, γιατί το καθεστώς που

  • αφαιρεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα (ζωής, περίθαλψης, πρόσβασης σε νερό, ελεύθερης μετακίνησης, στέγασης κ.λπ.) από περίπου 4 εκατομμύρια πληθυσμό που ζει στην Δυτική Όχθη, την Αν. Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας.
  • κτίζει ένα Τείχος εντός της Δυτικής Όχθης που δεν διαχωρίζει μόνο τα Παλαιστινιακά χωριά και πόλεις από τους παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς αλλά και μεταξύ τους.
  • διατηρεί δρόμους στη Δυτική Όχθη αποκλειστικά για τους παράνομους Ισραηλινούς εποίκους.
  • διατηρεί το 20% των ίδιων του των πολιτών, περίπου 1,5 εκατομμύριο κόσμο, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας επειδή είναι Παλαιστίνιοι

ΕΙΝΑΙ Απαρτχάιντ

 

Μποϊκοταζ, γιατί

  • είναι αποτελεσματικό: Το κίνημα μεγαλώνει διαρκώς με Ταμεία να αποσύρουν επενδύσεις από ισραηλινές εταιρίες, Ενώσεις επιστημόνων να δηλώνουν τη στήριξη τους στο μποϊκοτάζ, καλλιτέχνες να αρνούνται να δώσουν παραστάσεις στο Ισραήλ ή να λάβουν χρηματοδότηση από αυτό. Εκτός από τις οικονομικές συνέπειες, σοβαρότατο πλήγμα είναι η διεθνής απονομιμοποίηση των ισραηλινών πολιτικών.
  • είναι μη βίαιο, χωρίς συγκρούσεις και ανθρώπινα θύματα το κίνημα φοβίζει και προκαλεί αμηχανία σε ένα κράτος με έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.
  • δεν θέλουμε με τα χρήματά μας να ενισχύεται ένα κράτος που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αδιαφορεί για το Διεθνές Δίκαιο.

 

            Την Πέμπτη 25/09 στις 20:00 στη “Μικρή Σκηνή”, Γοβατζιδάκη 17, μέλος του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ θα μεταφέρει την εμπειρία του από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και θα μιλήσει για το διεθνές ειρηνικό κίνημα καταναλωτικού, ακαδημαϊκού, πολιτιστικού μποϊκοτάζ ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ, την απήχηση και την αποτελεσματικότητα του. Επίσης θα προβληθούν βίντεο από Δυτική Όχθη και Λωρίδα της Γάζας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: