Όγδοη ποινή φυλάκισης για τον ισραηλινό αντιρρησία συνείδησης Ουριέλ Φερέρα, τέταρτη ποινή φυλάκισης για τον Ούντι Σεγκάλ

Συνεχίζονται οι φυλακίσεις των αντιρρησιών συνείδησης στο Ισραήλ.

Uriel2

Ο Ουριέλ Φερέρα, 18 ετών, από την Μπεερ Σέβα, παρουσιάστηκε στη βάση κατάταξης Τελ Χασομέρ, συνοδευόμενος από διαδηλωτές που υποστηρίζουν την άρνησή του να στρατευθεί. Ο Ουριέλ διακήρυξε την άρνησή του να στρατευθεί για λόγους συνείδησης εξαιτίας της αντίθεσής του στην κατοχή του παλαιστινιακού λαού και τις διακρίσεις εναντίον των Παλαιστινίων μέσα στο Ισραήλ. Στις 29/9/2014 ο Ουριέλ Φερέρα καταδικάστηκε σε 10 μέρες φυλάκιση στη στρατιωτική φυλακή Νο 6 κοντά στο Ατλίτ.

O Ουριέλ Φερέρα έχει ήδη παραμείνει 127 ημέρες στη φυλακή και άρα όταν θα εκτίσει και αυτήν την ποινή φυλάκισης θα έχει φτάσει τις 137.

Udi Segal

Ο Ούντι Σεγκάλ, 18 ετών, παρουσιάστηκε στις 29/9/2014 στη βάση κατάταξης Τελ Χασομέρ. Ο Ούντι διακήρυξε την άρνησή του να στρατευθεί για λόγους συνείδησης εξαιτίας της αντίθεσής του στην κατοχή του παλαιστινιακού λαού και τις διακρίσεις εναντίον των Παλαιστινίων μέσα στο Ισραήλ και την αντίθεσή του στην επίθεση στη Γάζα. Ο Ούντι Σεγκάλ καταδικάστηκε σε 10 μέρες φυλάκιση στη στρατιωτική φυλακή Νο 6 κοντά στο Ατλίτ.

Στο μεταξύ το τελευταίο διάστημα (17/8 – 5/9)  βρέθηκε φυλακισμένος άλλος ένας αντιρρησίας συνείδησης, ο Ελιάχου Κοέν, αν και αυτός, σε αντίθεση με τους προηγούμενους, δε θέτει το ζήτημα της κατοχής, αλλά αρνείται να στρατευθεί για θρησκευτικούς λόγους ως υπερορθόδοξος εβραίος. Δεν είναι ο πρώτος θρησκευτικός αντιρρησίας που φυλακίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινή αντιρρησία, στο παρελθόν, ακόμα και πριν την αλλαγή της νομοθεσίας που πλέον προβλέπει την υποχρεωτική στράτευση και για τους υπερορθόδοξους εβραίους, είχαν φυλακιστεί κάποιοι που κατά τον στρατό δεν πληρούσαν τα κριτήρια της τότε ισχύουσας εξαίρεσης.

[Σημ. και ο Ουριέλ Φερέρα είναι υπερορθόδοξος εβραίος, αλλά ως λόγο για την άρνησή του προβάλει την αντίθεσή του στην κατοχή.]

Πάντως μετά την αλλαγή στη νομοθεσία, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, αναμένουμε τον αριθμό των αντιρρησιών συνείδησης για θρησκευτικούς λόγους να αυξηθεί.

Πηγές: New Profile [1 , 2], WRI, μήνυμα από ισραηλινή αντιρρησία συνείδησης

Προηγούμενες αναρτήσεις

Τρίτη φυλάκιση για τον Ισραηλινό αντιρρησία συνείδησης Ούντι Σεγκάλ

 

Φυλακίστηκε ο Ισραηλινός αντιρρησίας Ούντι Σεγκάλ – διαδήλωση υποστήριξης και αντι-διαδήλωση ακροδεξιών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Βίντεο με τον νέο Ισραηλινό αντιρρησία συνείδησης Ούντι Σεγκάλ (ελλ. υπότιτλοι)

 

Πέμπτη ποινή φυλάκισης για τον ισραηλινό αντιρρησία και υπερορθόδοξο εβραίο Ουριέλ Φερέρα

 

3η φορά στη φυλακή ο ισραηλινός αντιρρησίας Ουριέλ Φερέρα

 

Για δεύτερη φορά στη φυλακή ο Ισραηλινός αντιρρησίας Ουριέλ Φερέρα

 

Φυλακίστηκε σε απομόνωση ο ισραηλινός αντιρρησίας συνείδησης και υπερ-ορθόδοξος εβραίος Ουριέλ Φερέρα

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: