Παλαιστίνιος κρατούμενος σε απεργία πείνας εδώ και 24 μέρες

Παλαιστίνιος κρατούμενος σε ισραηλινή φυλακή βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 24 συνεχόμενες μέρες διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη για σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση μιας οργάνωσης υπεράσπισης δικαιωμάτων.

Ο Σύλλογος Παλαιστινίων Κρατουμένων αναφέρει σε δήλωσή του ότι ο 35χρονος Raed Moussa συνελήφθη στη Τζενίν στις 29 Νοεμβρίου του 2013 και καταδικάστηκε σε έξι μήνες διοικητικής κράτησης. Η κράτησή του στη συνέχεια παρατάθηκε για ακόμη τέσσερις μήνες με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει απεργία πείνας διάρκειας 34 ημερών μέχρι που έλαβε την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παρατάσεις της διοικητικής του κράτησης. Επανέλαβε την απεργία πείνας τον Σεπτέμβρη όταν η ισραηλινή σωφρονιστική υπηρεσία τον καταδίκασε εκ νέου σε ακόμη τέσσερις μήνες διοικητικής κράτησης.

Ο Moussa κρατείται τώρα σε απομόνωση στη φυλακή Ktziot στην έρημο Νέγκεβ ενώ έχει περάσει συνολικά επτά χρόνια σε ισραηλινές φυλακές σε διαφορετικές περιόδους.

Η τακτική της διοικητικής κράτησης, που χρονολογείται από την περίοδο της Βρετανικής Εντολής, επιτρέπει στο Ισραήλ τη φυλάκιση Παλαιστίνιων κρατουμένων επ’ αόριστον και χωρίς δίκη με βάση απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των Παλαιστίνιων κρατουμένων σε διοικητική κράτηση έχει διπλασιαστεί από τις αρχές του 2014 με 500 Παλαιστινίους να τελούν σήμερα υπό αυτό το καθεστώς ενώ ορισμένοι ανάμεσά τους είναι και μέλη του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου.

Τον Απρίλιο, Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν μαζική απεργία πείνας απαιτώντας τον τερματισμό της διοικητικής κράτησης. Η απεργία διήρκεσε δύο μήνες και συμμετείχαν σε αυτήν περίπου 270 κρατούμενοι, ωστόσο δεν κατάφερε να επηρεάσει την πολιτική του Ισραήλ.

 

Άρθρο μεταφρασμένο από το Maan

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: