Ανακοίνωση της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα

logo_presveia

Μετάφραση από τα αγγλικά του δελτίου τύπου που στάλθηκε ηλεκτρονικά

31 Οκτωβρίου 2014

Το κλείσιμο του Τεμένους Αλ Άκσα είναι «Κήρυξη Πολέμου»

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε «Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσει την επίθεση, πρόκληση, υποκίνηση και παράνομες δραστηριότητες του Ισραήλ στα Ιεροσόλυμα», και πρόσθεσε, «Το Ισραήλ αρνείται το δικαίωμα και τη σύνδεση του λαού μας με τα Ιεροσόλυμα. Αυτές οι παράνομες ενέργειες κλιμακώνουν μια ήδη ρευστή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αναταραχή και απομακρύνει κάθε μελλοντική προοπτική για ειρήνη στην περιοχή».

Το Ισραήλ, η δύναμη κατοχής, έκλεισε το Τέμενος Αλ Άκσα στα Ιεροσόλυμα στις 30 Οκτωβρίου 2014 για πρώτη φορά από το 1967, εμποδίζοντας τους Παλαιστίνιους προσκυνητές να έχουν πρόσβαση στο χώρο, παραβιάζοντας το δικαίωμά τους στην ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας, κάτι που ήρθε να προστεθεί στις συνεχιζόμενες εντάσεις στα Ιεροσόλυμα. Η απόφαση του Ισραήλ, έρχεται μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έλαβε χώρα την Τετάρτη, για να αντιμετωπίσει την κατάσταση κρίσης στα κατεχόμενα Ανατολικά Ιεροσόλυμα σε απάντηση στη συνεχή κλιμάκωση, τις επιθέσεις στα Ανατολικά Ιεροσόλυμα και τις προσπάθειες να διαιρεθεί το Τέμενος Αλ Άκσα, από τη δύναμη Κατοχής.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, κ. Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινεχ δήλωσε: «Αυτή η επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση – το κλείσιμο του Τεμένους Αλ Άκσα – είναι μια κήρυξη πολέμου στον παλαιστινιακό λαό και στους ιερούς του τόπους και στο αραβικό και ισλαμικό έθνος» και πρόσθεσε «Τα Ιεροσόλυμα και οι ιεροί Μουσουλμανικοί και Χριστιανικοί τόποι είναι μια κόκκινη γραμμή και δεν δεχόμαστε οποιοδήποτε κακό εναντίον τους».

Τα Ιεροσόλυμα έχουν υποστεί μια βίαιη εκστρατεία ιουδαιοποίησης, μέσω της οποίας το Ισραήλ, η δύναμη κατοχής, μεταβάλλει τη δημογραφία, το χαρακτήρα, το νομικό καθεστώς και τη γεωγραφία τους, δημιουργώντας τετελεσμένα μέσα από τη συνεχιζόμενη οικοδόμηση και επέκταση των εποικισμών, την κατεδάφιση και κατάσχεση παλαιστινιακών σπιτιών, την ανάκληση αδειών διαμονής, τη βεβήλωση Μουσουλμανικών και Χριστιανικών Ιερών τόπων. Επιπλέον, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι των Ιεροσολύμων υφίστανται βία, διακρίσεις και ρατσισμό, ιδιαίτερα από Ισραηλινούς εξτρεμιστές που επιτίθενται και απαγάγουν παιδιά και προβαίνουν σε βανδαλισμούς περιουσιών και ιερών τόπων. Πολύ πρόσφατα, το Ισραήλ διακήρυξε την πρόθεσή του να κατασκευάσει άλλες 1.000 [οικιστικές] μονάδες στα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, πέρα από τις 2.600 μονάδες που είχαν ανακοινωθεί πρωτύτερα αυτό το μήνα. Το Ισραήλ συνεχίζει την κατάσχεση περιουσιών, συμπεριλαμβανομένης της αρπαγής, την περασμένη εβδομάδα, 35 σπιτιών Παλαιστινίων από Ισραηλινούς εξτρεμιστές εποίκους στην κατοικία Σιλουάν, εκτοπίζοντας εκατοντάδες Παλαιστινιακές οικογένειες. Επιπρόσθετα, η Κνεσέτ (το Ισραηλινό Κοινοβούλιο) συζητά ένα νομοσχέδιο για τη διαίρεση του Τεμένους του Αλ Άκσα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: