Έκκληση προς ΟΗΕ: μην επιβραβεύετε το Ισραήλ για τις σφαγές στη Γάζα

Διεθνείς δωρητές υποσχέθηκαν 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση της Γάζας, μετά την ισραηλινή επίθεση των 50 ημερών το περασμένο καλοκαίρι που σκότωσε 2.254 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 538 παιδιών, και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές.

Αλλά μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 45% της βοήθειας που υποσχέθηκαν οι διεθνείς δωρητές θα πάει στην ισραηλινή οικονομία.

Αναλάβετε δράση: Πείτε στον ΟΗΕ: Μην επιβραβεύετε το Ισραήλ για τη σφαγή στη Γάζα

Οι εταιρίες που προορίζονται να έχουν τα κέρδη παρέχοντας υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας είναι εταιρικοί εγκληματίες. Εταιρίες όπως οι Nesher και ReadyMix λεηλατούν παλαιστινιακούς φυσικούς πόρους και συμμετέχουν στην οικοδόμηση παράνομων εποικισμών.

Είναι καιρός να νιώσει ο ΟΗΕ την έκταση της δημόσιας κατακραυγής καθώς έρχονται στην επιφάνεια λεπτομέρειες για την συνενοχή του ΟΗΕ στη διατήρηση της Γάζας υπό πολιορκία και στους τρόπους με τους οποίους ισραηλινές εταιρίες θα κερδοσκοπήσουν από την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Αναλάβετε δράση τώρα και στείλτε ένα μήνυμα σε κομβικούς αξιωματούχους του ΟΗΕ καλώντας τους να εμποδίσουν το Ισραήλ να κερδοσκοπήσει από την καταστροφή της Γάζας και να υιοθετήσουν μια πολιτική προμηθειών που θα εξαιρεί τους εταιρικούς εγκληματίες από τη συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της Γάζας.

Αναλάβετε δράση: http://www.bdsmovement.net/dont-reward-israel

Ευχαριστούμε

Η παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή BDS

Υ.Γ. Εάν ζείτε στην Ευρώπη, παρακαλούμε επισκεφθείτε επίσης το freepalestine.eu για να αναλάβετε δράση απαιτώντας να αναστείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που επιτρέπει στο Ισραήλ την πρόσβαση στις αγορές και σε προγράμματα της Ε.Ε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: