Το DFLP προειδοποιεί να μην ξεχαστεί το δικαίωμα στην επιστροφή, στο ψήφισμα στον ΟΗΕ

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) προειδοποίησε την Παρασκευή ότι ένα σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ για την οριστική συμφωνία δεν θα πρέπει να ξεχνά το δικαίωμα στην επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων.

Η επιτροπή προσφύγων του DFLP δήλωσε ότι η απόφαση 194 του ΟΗΕ δεν θα πρέπει να γίνει αντικείμενο συμβιβασμού σε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία.

Το ψήφισμα, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση το 1948, ορίζει ότι «στους πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ζήσουν εν ειρήνη με τους γείτονές τους, θα πρέπει να τους επιτραπεί να το κάνουν στη συντομότερη πρακτικά ημερομηνία, και αποζημίωση θα πρέπει να δοθεί για την περιουσία εκείνων που επιλέξουν να μην επιστρέψουν και για την απώλεια ή ζημιά περιουσίας, η οποία, υπό τις αρχές του διεθνούς δικαίου ή ισότητας, θα πρέπει να αποδοθεί από τις υπεύθυνες κυβερνήσεις ή αρχές».

Περίπου το 70% του παλαιστινιακού πληθυσμού σε όλον τον κόσμο είναι πρόσφυγες, σύμφωνα με την οργάνωση δικαιωμάτων [για τους πρόσφυγες] Badil.

Ο μεγαλύτερος εκτοπισμός Παλαιστινίων έλαβε χώρα κατά τη Νάκμπα ή καταστροφή, το 1948, στη διάρκεια της οποίας ιδρύθηκε το ισραηλινό κράτος.

 

Πηγή: Maan

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: