Αμπάς: Παλαιστινιακό κράτος το 2017

MAHMOUD ABBAS

Ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Πέμπτη ότι η πρόταση αποσκοπεί στην διεξαγωγή σοβαρών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για να τεθεί τέρμα στη στρατιωτική κατοχή και να εγκαθιδρυθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το έτος 2017.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος, στη συνάντηση της παλαιστινιακής ηγεσίας, ο Αμπάς δήλωσε ότι η παλαιστινιακή πρόταση για κράτος στο διεθνή οργανισμό θα προκαλέσει ένα γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ενός έτους, που θα θέσει επιτέλους ένα τέλος στην ισραηλινή κατοχή των κατεχομένων εδαφών.

Επανέλαβε ότι η πρόταση είναι μέρος του παλαιστινιακού πολιτικού αγώνα για ανεξαρτησία και κράτος στα σύνορα του 1967, με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και μια δίκαιη λύση στο ζήτημα των προσφύγων, σύμφωνα με την Αραβική Πρωτοβουλία Ειρήνης και το Ψήφισμα 194 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Αμπάς τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν οι ισραηλινές παράνομες δραστηριότητες εποικισμού. Δήλωσε ότι ένα διεθνές τρίτο μέρος απαιτείται για να παρακολουθεί τους διακανονισμούς ασφαλείας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η επερχόμενη παλαιστινιακή πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι πιθανόν να καλέσει στην έναρξη μιας διεθνούς σύσκεψης με σκοπό την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

 

Πηγή: WAFA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: