Το DFLP λέει στην ΠΑ τις επιφυλάξεις του για το σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ για την Παλαιστίνη

Το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) δήλωσε ότι η ηγεσία του εξέφρασε επιφυλάξεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Παλαιστινιακή Αρχή (Π.Α.) την Πέμπτη, για κάποιες γραμμές που αναφέρονται στην έκκληση για παλαιστινιακό κράτος που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας προς ψήφιση.

Το ηγετικό στέλεχος του DFLP Κάις Αμπντουλ-Καρίμ δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι οι επιφυλάξεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης σχετίζονται με την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς η θέση Παλαιστινιακής Αρχής – Αράβων σχετικά με αυτό το τμήμα της πόλης ήταν ασθενής και διφορούμενη.

Ο Αμπντουλ –Καρίμ πρόσθεσε ότι τα αραβικά κόμματα και η ΠΑ δεν επιβεβαιώνουν στο σχέδιο ψηφίσματος ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ εντός των συνόρων της 4ης Ιουνίου [1967] θα πρέπει να είναι η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.

Είπε επίσης ότι το Μέτωπο έχει επιφυλάξεις σχετικά με τις γραμμές για την οικοδόμηση των ισραηλινών εποικισμών, δηλώνοντας ότι η φόρμουλα γι’ αυτό το θέμα θα υπονομεύσει την εδαφική συνέχεια του παλαιστινιακού κράτους και θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από το Ισραήλ για να δικαιολογήσει τις εποικιστικές του δραστηριότητες και να διατηρήσει τα κυριότερα συγκροτήματα εποικισμών.

Ο αξιωματούχος του DFLP υπογράμμισε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι επιφυλάξεις του και να μην επιτραπεί να γίνουν περαιτέρω αλλαγές στο παλαιστινιο-αραβικό σχέδιο ψηφίσματος που θα μπορούσαν να το αμβλύνουν.

Προειδοποίησε ιδιαίτερα για τους πολιτικούς ελιγμούς των ΗΠΑ που αποσκοπούν στο να καθυστερήσουν την ψηφοφορία για το ψήφισμα.

Μετά από μια ημέρα διαπραγματεύσεων κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των αραβικών μελών του ΟΗΕ, η Ιορδανία την Τετάρτη κατέθεσε, για λογαριασμό της ηγεσίας της ΠΑ, ένα σχέδιο ψηφίσματος, που καλεί σε τερματισμό της ισραηλινής κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη έως το 2017.

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Ριγιάντ Αλ Μάλκι δήλωσε ότι το υποβληθέν ψήφισμα ήταν μια εκδοχή τροποποιημένη από τη Γαλλία, του σχεδίου, και όχι εκείνο που είχε αρχικά διατυπωθεί από τους Παλαιστίνιους και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

 

Πηγή: PIC

Διαβάστε ακόμα:

Το DFLP προειδοποιεί να μην ξεχαστεί το δικαίωμα στην επιστροφή, στο ψήφισμα στον ΟΗΕ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: