Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Ιντιφάντα προς την Περιφέρεια Αττικής

Intifada_logo

Προς:

Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου

Περιφερειακούς Συμβούλους Αττικής

 

Διαβάσαμε σε Δελτίο Τύπου της Δύναμης Ζωής από 15.12.14 σχετικά με τη συνάντηση που είχε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με την Πρέσβειρα του Ισραήλ Ίριτ Μπεν – Άμπα όπου συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ.

Ίσως δεν είναι «κοινό ενδιαφέρον» αλλά σίγουρα ανθρώπινα και πολιτικά εξαιρετικά κρίσιμο αν στη συνάντηση θέσατε το θέμα της κατοχής. Αν βάλατε το ζήτημα των νεκρών και της ασύλληπτης καταστροφής από την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα, η οποία ήταν η πολλοστή σφαγή στη μικρή, ασφυκτικά αποκλεισμένη, Λωρίδα. Μάλιστα κάποιοι άνθρωποι απεγνωσμένοι να φύγουν από αυτό το μαρτύριο πνίγονται στη Μεσόγειο ή φτάνουν εξαθλιωμένοι στη χώρα μας. Αναρωτιόμαστε πώς υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, αν δεν θέσατε το θέμα των απελάσεων Παλαιστίνιων από τα Ιεροσόλυμα, ή τουλάχιστον της πρόσφατης απαγόρευσης σε Παλαιστίνιους εργάτες να χρησιμοποιούν ισραηλινά λεωφορεία. Το θέμα των χιλιάδων Παλαιστίνιων φυλακισμένων, του Τείχους και των προσφύγων. Θέματα που γνωρίζουμε ότι ξέρετε πολύ καλά.

Συζητήσατε όμως το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Θέλουμε να επισημάνουμε στην Περιφερειακή Αρχή ότι το κράτος του Ισραήλ υποστηρίζει τους συνεχώς επεκτεινόμενους εποικισμούς οι οποίοι εκτός από το γεγονός ότι είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και κλέβουν την παλαιστινιακή γη, επιπλέον συστηματικά ρίχνουν τα λύματά τους στις Παλαιστινιακές κοινότητες. Στη Χεβρώνα οι υποστηριζόμενοι από τον κατοχικό στρατό έποικοι ρίχνουν τα λύματα και πάνω στους ανθρώπους. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει «κοινό ενδιαφέρον» σε όλα αυτά πέρα από το να τα καταγγελθούν και να κάνουμε ότι μπορούμε να τα σταματήσουμε. Επιπλέον μια σειρά ισραηλινών και ξένων εταιριών διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης εμπλέκονται άμεσα στην κατοχή και κερδίζουν από το Απαρτχάιντ της Παλαιστίνης όπως είναι τεκμηριωμένο στην ιστοσελίδα της ισραηλινής οργάνωσης who profits .

Όπως είναι γνωστό αυτές και πολλές άλλες εταιρείες όπως και η συνεργασία με ισραηλινούς θεσμούς που σχετίζονται με την κατοχή είναι το αντικείμενο ενός διεθνούς κινήματος μποϋκοτάζ, απόσυρσης επενδύσεων και κυρώσεων. Το διεθνές πλέον αυτό κίνημα, το οποίο υποστηρίζεται από δεκάδες παλαιστινιακές οργανώσεις, τον βασικό κορμό της κοινωνίας των πολιτών καθώς επίσης από Ισραηλινούς πολίτες που παλεύουν για ειρήνη και δικαιοσύνη και όχι για μια «ειρήνη», σιωνιστική, ρατσιστική με καταπίεση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων. Αυτή τη στιγμή μάλιστα το κίνημα μποϋκοτάζ γνωρίζει εξαιρετικές επιτυχίες δηλαδή αρχίζει να αποτελεί μια πραγματική πίεση για δικαιοσύνη και λογοδοσία.

Η ζωή και τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων είναι μέρος του πλαισίου περιφερειακής ειρήνης και αυτά είναι που τσαλαπατιούνται τόσα χρόνια ενώ οι αποικιοκρατικές εταιρίες δεν είναι γενικά καλοί συνεργάτες. Επιπλέον η συνεργασία με οντότητες που στο παρασκήνιο έχουν σοβαρά και μακροχρόνια εγκλήματα εξυπηρετεί αποκλειστικά το ξέπλυμα της εικόνας τους και ενθαρρύνει την ασυδοσία τους.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής να πρωτοστατήσει στο κίνημα μποϋκοτάζ του Ισραηλινού Απαρτχάιντ όπως ήδη έχουν κάνει παγκοσμίως Δήμοι, Πανεπιστήμια και άλλοι φορείς με πιο πρόσφατη την Περιφέρεια του Rio Grande de Sol της Βραζιλίας που διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία Elbit λόγω της εμπλοκής της στην κατοχή.

Να πούμε σήμερα όχι στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ είναι η πιο πρόσφορη, κοινωνική, μη-βίαιη μέθοδος αλληλεγγύης στα δίκαια του παλαιστινιακού λαού και προώθησης της ειρήνης στην περιοχή μας.

 

Και επειδή ίσως τα λόγια μας δεν είναι αρκετά http://www.bdsmovement.net/2014/a-call-from-gaza-make-israel-accountable-for-its-crimes-in-gaza-intensify-bds-12627

 

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: