Στους 6500 οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι της ισραηλινής κατοχής, συμπεριλαμβανομένων 200 παιδιών

Ο Αμντουλ-Νάσερ Φερουάνα, επικεφαλής της Επιτροπής Παλαιστινίων Κρατουμένων, και μέλος της επιτροπής της παρακολούθησης του ζητήματος, στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες αυθαίρετες απαγωγές, που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς, έχουν οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των Παλαιστινίων κρατουμένων σε πάνω από 6.500.

Ο Φερουάνα είπε ότι οι συλλήψεις σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιούνται ως «πράξεις αντεκδίκησης» και αντιποίνων εναντίον του άμαχου πληθυσμού και ότι οι περισσότεροι από τους Παλαιστίνιους δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με πράξεις που «θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ».

Πρόσθεσε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν απαχθεί και αφεθεί ελεύθεροι λίγο μετά, χωρίς να σταλούν καν σε δικαστήριο ή να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε κατηγορίες.

Ο στρατός απήγαγε πάνω από 4.000 Παλαιστίνιους από τις 12 Ιουνίου, (όταν 3 Ισραηλινοί έποικοι εξαφανίστηκαν και αργότερα βρέθηκαν νεκροί) ενώ οι περισσότεροι από αυτούς αποφυλακίστηκαν αργότερα.

«Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο τωρινός αριθμός κρατουμένων είναι 6.500, που κρατούνται σε 18 φυλακές, στρατόπεδα κράτησης και κέντρα ανάκρισης». Ο Φερουάνα δήλωσε πως «200 από αυτούς είναι παιδιά, 21 είναι γυναίκες και κάπου 500 κρατούνται τώρα υπό διοικητική κράτηση, χωρίς κατηγορίες ή δίκη».

Senior Hamas official Aziz Dweik sits inside a courtroom at military court near Ramallah

Ο Δρ. Αζίζ Ντουέικ, επικεφαλής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, σε στρατοδικείο κοντά στη Ραμάλα

 

Το Ισραήλ έχει ακόμα υπό κράτηση των επικεφαλής του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, Δρ. Αζίζ Ντουέικ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Άχμαντ Σααντάτ, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κινήματος της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι, και διάφορους πρώην υπουργούς και αξιωματούχους.

ahmad-saadat22

Ο κρατούμενος γ.γ. του PFLP, Άχμαντ Σααντάτ

 

Marwan_Bargouti

Το κρατούμενο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι

 

Υπάρχουν 31 κρατούμενοι που βρίσκονται φυλακισμένοι για πάνω από 20 χρόνια, 30 εξ’ αυτών φυλακίστηκαν πριν την εγκαθίδρυση της Παλαιστινιακής Αρχής στις 4 Μαΐου 1994, και 16 από αυτούς βρίσκονται φυλακισμένοι για πάνω από 25 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός κρατούμενου που βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και 32 χρόνια.

Ο πρώην πολιτικός κρατούμενος πρόσθεσε ότι 478 κρατούμενοι εκτίουν τουλάχιστον μια ποινή ισοβίων ο καθένας, συμπεριλαμβανομένου του Αμπντάλα Μπαργούτι, που έχει καταδικαστεί σε 67 φορές ισόβια και επιπλέον 250 χρόνια.

abdullahbarghouthi

Αμπντάλα Μπαργούτι

 

Οι πάσχοντες κρατούμενοι υποφέρουν από διάφορες παθήσεις, κάποιοι σε πολύ σοβαρή κατάσταση που απαιτεί χειρουργείο και ειδική ιατρική φροντίδα. Πολλοί κρατούμενοι έχουν χάσει την ικανότητα να περπατούν, ενώ αρκετοί έχουν ακρωτηριαστεί.

Επιπλέον, ο Φερουάνα είπε πως κάθε Παλαιστίνιος κρατούμενος έχει υποστεί τουλάχιστον μια μορφή βασανιστηρίου ή βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, πέραν από την εξευτελιστική μεταχείριση που υφίστανται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, και τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που παραβιάζουν τις βασικές αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλες τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις.

Αμπντούλ-Νάσερ Φερουάνα

Επικεφαλής του Τμήματος Απογραφής της Επιτροπής Παλαιστινίων Κρατουμένων

www.palestinebehindbars.org

 

Πηγή: IMEMC

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: