Παλαιστίνιες πολιτικές κρατούμενες στις ισραηλινές φυλακές (με φωτογραφίες και βίντεο)

Έως τις 17 Δεκεμβρίου 2014, υπήρχαν 22 Παλαιστίνιες που κρατούνταν ως πολιτικές κρατούμενες σε ισραηλινές φυλακές, όπως ανακοινώθηκε από το Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων. Είναι από τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και Παλαιστίνιοι από τα εδάφη που κατακτήθηκαν το 1948 (πολίτες του Ισραήλ). Παρακάτω είναι μια πλήρης λίστα των Παλαιστινίων γυναικών πολιτικών κρατουμένων, (με βάση τα στοιχεία εκείνης της ημερομηνίας).

Τρεις από τις γυναίκες που κρατούνται στη φυλακή Χασαρόν, είναι ανήλικες κάτω των 18 ετών: η Ντίμα Σαουάχρε, η Χάλα Μουσάλαμ και η Γιαθρέμπ Ραγιάν. Οι Παλαιστίνιες πολιτικές κρατούμενες γενικά κρατούνται στη φυλακή Χασαρόν, όπου Παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν επανειλημμένα καταγγείλει κακομεταχείριση.

Ο Σύλλογος Addameer έχει αναφέρει ότι «κρατούνται σε ασφυκτικά γεμάτα κελιά, χωρίς πρόσβαση σε βασικές ανθρώπινες ανάγκες όπως υγιεινή, θρεπτική τροφή και κατάλληλο ρουχισμό και κουβέρτες. Επιπλέον, οι γυναίκες κρατούμενες υποβάλλονται σε σκληρές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, συμπεριλαμβανομένων ξυλοδαρμών, προσβολών, απειλών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και εξευτελισμών από Ισραηλινούς που τις ανακρίνουν. Συχνά θα πρέπει να περάσουν από ταπεινωτικούς και αδιάκριτους σωματικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους σε δίκες και κάποιες φορές στη μέση της νύχτας ως τιμωρητικό μέτρο».

Το σύστημα ασφαλείας στη φυλακή Χασαρόν, το παρέχει η βρετανο-δανική εταιρία ασφαλείας G4S – η μεγαλύτερη στον κόσμο – που είναι στόχος μαζικής διεθνούς καμπάνιας μποϋκοτάζ για την ανάμιξή της στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κρατούμενες από τη Χεβρώνα (4):

ihsan-dababseh

Η Ιχσάν Νταμπάμπσεχ, μαζί με εκπρόσωπο του Συλλόγου Παλαιστινίων Κρατουμένων

1. Ιχσάν Νταμπάμπσεχ: 28 ετών, πρώην Παλαιστίνια κρατούμενη, που συνελήφθη και πάλι στις 15 Οκτωβρίου, όταν αρνήθηκε να παρουσιαστεί για ανάκριση. Κατασχέθηκε ο υπολογιστής της. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σύλληψής της το 2007 (κρατήθηκε έως το 2009), οι στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που την είχαν συλλάβει και της είχαν δέσει τα μάτια, είχαν τραβήξει το παρακάτω βίντεο χορεύοντας γύρω της καθώς βρισκόταν με δεμένα τα μάτια μπροστά σε τοίχο:

 

nahil-abu-aisha2. Ναχίλ Αμπού Άισα: 33 ετών, συνελήφθη το Μάρτιο του 2013 σε επιδρομή στο σπίτι της στη Χεβρώνα. Καταδικάστηκε στις 12 Νοεμβρίου σε ποινή φυλάκισης 33 μηνών, αφού πρώτα οι δίκη της είχε αναβληθεί 7 φορές από τα στρατοδικεία. Έχει βρεθεί με δεμένα χέρια και πόδια με αλυσίδες κατά τη διάρκεια των επισκέψεων συγγενών. Δουλεύει στο Σχολείο Καμπάτια στην περιοχή Τελ Ρουμέιντα κοντά στο Τέμενος Ιμπραχίμι και έχει συλληφθεί σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας του ακτιβισμού της για την προστασία της Παλαιάς Πόλης και του Τεμένους Ιμπραχίμι από τις επιθέσεις των εποίκων.

nahil-abu-aisha2

Ναχίλ Αμπού Άισα

 

 

3. Χάλα Μουσάλαμ: 17 ετών, από το στρατόπεδο προσφύγων Αλ Αρούμπ κοντά στη Χεβρώνα, συνελήφθη στις 28 Νοεμβρίου επειδή αρνήθηκε να την ψάξουν σε στρατιωτικό τσεκπόιντ που είχε στηθεί στην Παλαιά Πόλη της Χεβρώνας. Όταν την έψαξαν δια της βίας, αφού την είχαν απειλήσει με όπλα, κατηγορήθηκε ότι είχε στην κατοχή της ένα μικρό μαχαίρι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι παράνομοι Ισραηλινοί έποικοι, περιδιαβαίνουν τακτικά τη Χεβρώνα, όπου έχουν καταλάβει σπίτια και εκδιώξει τους Παλαιστίνιους, κουβαλώντας μεγάλα όπλα.

 

4. Ραουάν Σαμχάν: 20 ετών, από την Νταχιρίγια, νοτιοδυτικά της Χεβρώνας, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου ενώ επισκεπτόταν τον αδερφό της Αμπντάλαχ σε ισραηλινή φυλακή. Σύμφωνα με το Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων, κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή της μαχαίρι. [Wafa]

 

Κρατούμενες από τη Νάμπλους (3):

 

Wiam AseedaWiam Aseeda35. Γουιάμ Ασίντα: 22 ετών, φοιτήτρια από το χωριό Τελ κοντά στη Νάμπλους, χτυπήθηκε και την έριξαν στο έδαφος Ισραηλινοί στρατιώτες στο σημείο ελέγχου (τσεκπόιντ) Ζαατάρα, έξω από τη Νάμπλους, στις 8 Δεκεμβρίου 2013. Μετά τις φόρεσαν χειροπέδες και την πήραν με αυτοκίνητο της αστυνομίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Μαάν, η οικογένειά της ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί την κατηγόρησαν ότι προσπάθησε να μαχαιρώσει στρατιώτες. Κρατείται στη φυλακή Χασαρόν.

 

Wiam Aseeda2

 

6. Σαμάχερ Σουλεϊμάν Οθμάν Ζεϊν Ελ Ντιν: 34 ετών, συνελήφθη στις 28 Μαΐου 2014 στο σπίτι της στο Ματζντάλ Μπάνι Φαντέλ, ένα χωριό νότια της Νάμπλους, μετά από μια εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής τα ξημερώματα. Ο σύζυγός της, Νάντερ Ζέιν Ελ Ντιν, επίσης κρατείται στις ισραηλινές φυλακές και είχε συλληφθεί δύο μήνες πριν τη Σαμάχερ. Είναι μητέρα έξι παιδιών. Δεν της έχει επιτραπεί να δει το σύζυγό της από τότε που συνελήφθη.

 

7. Φιλαστίν Νατζμ: 28 ετών από τη Νάμπλους, συνελήφθη στις 27 Νοεμβρίου 2013. Πρώην κρατούμενη που είχε περάσει 16 μήνες σε ισραηλινές φυλακές, συνελήφθη και πάλι από στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε ένα τσεκπόιντ με κατηγορίες για κατοχή μικρού μαχαιριού.

 

Κρατούμενες από τη Ραμάλα (4):

 

8. Φιντάα Σουλεϊμάν: 22 ετών, συνελήφθη στις 28 Αυγούστου 2014 στο στρατιωτικό τσεκπόιντ Μοντιίν, δυτικά της Ραμάλας. Δύο από τους αδερφούς της, ο Χάντερ και ο Άχμαντ Σουλεϊμάν, είναι πολιτικοί κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές.

Bushra-Tawil-620x4009. Μπούσρα Αλ Ταουίλ: 21 ετών, είναι Παλαιστίνια δημοσιογράφος και υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Πρώην κρατούμενη που αποφυλακίστηκε κατά την ανταλλαγή αιχμαλώτων του 2011, η προηγούμενη ποινή της, της επιβλήθηκε εκ νέου στις 8 Δεκεμβρίου στη βάση απόρρητων στοιχείων, με το ισραηλινό στρατοδικείο να δηλώνει ότι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια. Είναι εκπρόσωπος του Δικτύου Ενημέρωσης Ανίν Αλ Κάιντ. Ο Πατέρας της Τζαμάλ Αλ Ταουίλη, είναι επίσης πολιτικός κρατούμενος. Είναι ο πρώην δήμαρχος του Αλ Μπιρέχ. Υπάρχει διεθνής καμπάνια ενάντια στη φυλάκισή της.

lena10. Λίνα Χατάμπ: 18 ετών, είναι πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μπιρ Ζέιτ, και χορεύτρια παραδοσιακών χορών με το διάσημο συγκρότημα παλαιστινιακών λαϊκών χορών Ελ Φουνούν. Συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου σε μια πορεία φοιτητών του Μπιρ Ζέιτ, στη Μπεϊτούνια, κοντά στη φυλακή Οφέρ, που διαμαρτύρονταν ενάντια στη φυλάκιση Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων. Αργότερα τις αποδόθηκαν κατηγορίες ότι «πέταγε πέτρες» και ότι συμμετείχε σε «παράνομη διαδήλωση». Η δίκη της έχει αναβληθεί για τις 5 Γενάρη. [Samidoun]

[Μπορείτε να δείτε εδώ πώς να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας]

 

free-lina

 

Μπορείτε να δείτε σύντομο βίντεο αφιερωμένο στη Λίνα, με στιγμιότυπα από χορεύτική παράσταση, αλλά και τη σύλληψή της:

11. Θουρίγια Τάχα: 21 ετών, φοιτήτρια μέσων και τεχνολογίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλ Κουντς. Από το Μπέιτ Ίλου στην περιοχή της Ραμάλας, συνελήφθη στις 26 Ιουλίου 2014, στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Δεν έχει καταδικαστεί.

 

Κρατούμενες από την Ανατολική Ιερουσαλήμ (3):

shireenissawi

12. Σιρίν Ισάουι: 32 ετών, είναι Παλαιστίνια δικηγόρος που βρίσκεται φυλακισμένη από τις 6 Μαρτίου 2014, μαζί με τον αδερφό της Μεντχάτ. Ο άλλος τους αδερφός, Σάμερ Ισάουι, βρίσκεται επίσης φυλακισμένος και είχε στο παρελθόν αποφυλακιστεί μετά από παρατεταμένη απεργία πείνας. Η Σιρίν και ο Μεντχάτ κατηγορούνται ότι παρείχαν επιπλέον χρήματα σε φυλακισμένους Παλαιστίνιους για να αγοράζουν από την καντίνα, που προέρχονταν από φίλους και υποστηρικτές. Υπάρχει διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση της Σιρίν, που της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αλ Καράμα στη Γενεύη, της Ελβετίας, στις 10 Δεκεμβρίου.

 

 

 

 

dima-sawahra

13. Ντίμα Σαουάχρεχ: 16 ετών, είναι μαθήτρια της 11ης τάξης, από τη γειτονιά Τζαμπάλ Μουκάμπερ στην Ιερουσαλήμ. Η Ντίμα συνελήφθη στις 3 Ιανουαρίου 2014 όταν κατηγορήθηκε από τις Ισραηλινές Αρχές Κατοχής ότι προσπάθησε να μαχαιρώσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη σε ένα σοκάκι στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες στις ισραηλινές φυλακές. Ήταν 15 χρονών όταν συνελήφθη, και κλείστηκε σε «κοινοτικό σπίτι» στην Άκα για έξι μήνες, εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της. Τέθηκε σε απομόνωση στη φυλακή Ράμλε για 19 ημέρες. Ο αδερφός της πέθανε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της και δεν της επετράπη να κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα στην οικογένειά της εκείνη την εποχή.

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα αμέσως μετά τη σύλληψή της:

yathreb-rayyan

14. Γιαθρέμπ Ραγιάν: 16 ετών, συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου στο τσεκπόιντ της Καλάντια. Από το χωριό Μπέιτ Ντούκου, βορείως της Ιερουσαλήμ. Περπάτησε σε μια λεωφορειολωρίδα στο τσεκπόιντ, και βρισκόταν πάνω από 30 μέτρα από το τσεκπόιντ όταν οι στρατιώτες της έριξαν δακρυγόνο και μια ομάδα στρατιωτών την έριξε στο έδαφος. Ισραηλινά ρεπορτάζ είπαν ότι «προσπαθούσε να μαχαιρώσει ένα στρατιώτη» αλλά το βίντεο με την επίθεση των στρατιωτών και τη σύλληψή της δείχνει πόσο μακριά βρισκόταν.

Κρατούμενες από την Τζενίν (3):

mona-kaadan

15. Μόνα Κααντάν: 42 ετών, έχει φυλακιστεί από το Ισραήλ, από τις 23 Νοεμβρίου 2012. Η δίκη της δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και οι συνεδριάσεις έχουν αναβληθεί ή παραταθεί πάνω από 20 φορές. Της έχουν απαγορεύσει όλες τις οικογενειακές επισκέψεις από τη σύλληψή της. Αυτή είναι η τρίτη της σύλληψη και φυλάκιση, και η μεγαλύτερη περίοδος που έχει περάσει κρατούμενη. Είναι αρραβωνιασμένη με τον επίσης πολιτικό κρατούμενο Ιμπραχίμ Εγμπαρίγια, και δεν επιτρέπεται να τον δει.

 

 

 

16. Γιασμίν Σααμπάν: 32 ετών, από τη Τζενίν. Συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου. Η σύλληψή της και εκείνη 4 ανδρών από ένα χωριό κοντά στην Τουλκάρεμ, έχει διατυμπανιστεί από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Αυτή και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούνται για «συνωμοσία» για εμπλοκή σε ένοπλες επιχειρήσεις και για συμμετοχή σε παλαιστινιακά πολιτικά κόμματα, που χαρακτηρίζονται «παράνομες οργανώσεις».

 

17. Φιντάα Αλ Σαϊμπάνι: 36 ετών, είναι σύζυγος του Παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου Άχμαντ Αλ Σαϊμπάνι, που βρίσκεται φυλακισμένος από το 2003. Είναι μητέρα δύο παιδιών, από το Αραμπέχ, στο διαμέρισμα της Τζενίν, και συνελήφθη στο σπίτι της στις 11 Μαΐου 2014. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Κράτησης Κισόν (Τζαλάμε), όπου υπέστη ανάκριση επί τρεις εβδομάδες. Στις 2 Ιουνίου 2014, μεταφέρθηκε στη φυλακή Χασαρόν.

 

Κρατούμενες από την Τουλκάρεμ (3):

 

rasmiya-balawna18. Ρασμίγια Μπαλάουνα: 54 ετών, από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκάρεμ. Συνελήφθη στις 24 Φεβρουαρίου μετά από μια ισραηλινή επιδρομή τα ξημερώματα στο σπίτι της. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατέσχεσαν 24.000 σέκελ (περίπου 6.120 δολάρια ΗΠΑ), από το σπίτι της όταν συνελήφθη, που μετά της επιβλήθηκαν ως πρόστιμο, μαζί με μια ποινή φυλάκισης 12 μηνών, στις 19 Σεπτεμβρίου. Η Ρασμίγια είναι μητέρα του Σάντι Μπαλάουνα, ενός Παλαιστίνιου πρώην πολιτικού κρατούμενου που εξορίστηκε στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αποφυλάκισή του από τις ισραηλινές φυλακές κατά την ανταλλαγή κρατουμένων Γουάφα Αλ Αχράρ, το 2011. Κατηγορήθηκε για «επαφές και μεταφορά χρημάτων προς εχθρικές ομάδες». Το Κέντρο Παλαιστινίων Κρατουμένων κατήγγειλε την καταδίκη της ως «αυθαίρετη, χωρίς βάση, που εκδόθηκε υπό ένα ατεκμηρίωτο πρόσχημα».

 

dunia-waked19. Ντούνια Γουακέντ: 36 ετών, από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τουλκάρεμ. Συνελήφθη στο σπίτι τις κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, στις 27 Μαΐου του 2013. Της αρνήθηκαν επίσκεψη δικηγόρου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2013. Είναι αρραβωνιασμένη με τον Παλαιστίνιο πολιτικό κρατούμενο Μοχάμεντ Γουακέντ, που έχει εκτίσει 11 χρόνια από μια ποινή κάθειρξης 29 ετών. Εκείνη καταδικάστηκε σε 42 μήνες φυλάκισης, κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να παράσχει σε φυλακισμένους Παλαιστίνιους επιπρόσθετα χρήματα στους λογαριασμούς τους για την καντίνα, εκ μέρους της πολιτικής τους οργάνωσης, της Χαμάς. Το Κέντρο Μελετών για τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους κατήγγειλε την καταδίκη της ως αυθαίρετη και βασισμένη σε λίγα στοιχεία. Έχει αναπτύξει διαβήτη μετά τη σύλληψή της και υποφέρει από άσθμα.

 

20. Άσμα Μπαλχάουι: από την Τουλκάρεμ. Συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου 2014 καθώς επισκεπτόταν τον φυλακισμένο της σύζυγο σε ισραηλινή φυλακή.

 

Κρατούμενη από τα εδάφη που κατακτήθηκαν το 1948 (1):

 

???????????????????????????????21. Λίνα Τζαρμπούνι: 40 ετών, από την Άκκα. Είναι η παλαιότερη κρατούμενη. Είναι Παλαιστίνια πολίτης του Ισραήλ που δούλευε σε εργαστήρια ραπτικής και συνελήφθη το 2002. Είναι άρρωστη, πάσχει από διάφορες ασθένειες. Η Λίνα είναι συχνά η εκπρόσωπος των γυναικών κρατουμένων στη φυλακή Χασαρόν. Έχει καταδικαστεί σε 17 χρόνια και έχει ακόμα 5 χρόνια να εκτίσει από την ποινή της. Της επιβλήθηκε αυτή η μακροχρόνια ποινή για «βοήθεια στον εχθρό» – την παλαιστινιακή αντίσταση. Έχει υποστεί ιατρική παραμέληση και κακομεταχείριση και της είχαν αρνηθεί απαραίτητο χειρουργείο μέχρι που οι γυναίκες κρατούμενες έκαναν απεργία πείνας για να λάβει ιατρική περίθαλψη. Έχει αιτηθεί αποφυλάκιση για λόγους υγείας, αλλά της το έχουν αρνηθεί. Το 2011, όταν οι άλλες Παλαιστίνιες πολιτικές κρατούμενες αποφυλακίστηκαν κατά την ανταλλαγή κρατουμένων Γουάφα Αλ Αχράρ, το ισραηλινό κράτος αρνήθηκε να την αποφυλακίσει, λέγοντας ότι ως ισραηλινή πολίτης, δεν μπορεί να αποφυλακιστεί κατά την ανταλλαγή.

 

Κρατούμενη από τη Βηθλεέμ (1):

 

amal-taqatqa22. Αμάλ Τακάτκα: 23 ετών, από το Μπέιτ Φατζάρ κοντά στη Βηθλεέμ. Πυροβολήθηκε και συνελήφθη την 1η Δεκέμβρη κοντά στον παράνομο εποικισμό Γκους Ετζιόν, νοτίως της Βηθλεέμ, όταν ένας έποικος πλησίασε τους στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στην περιοχή, και την κατηγόρησε ότι προσπάθησε να τον μαχαιρώσει. Παρά τα σκανδαλοθηρικά ρεπορτάζ, ο εν λόγω έποικος στην πραγματικότητα δεν είχε τραυματιστεί και δε χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη, και η Αμάλ αρνείται ακόμα και ότι άγγιξε τον έποικο. Πυροβολήθηκε με πραγματικά πυρά, και τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται. Κατηγορήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου για «απόπειρα δολοφονίας» παρά την ξεκάθαρη έλλειψη στοιχείων. Η οικογένεια της Αμάλ έχει παρενοχληθεί, ανακριθεί και υποστεί κακομεταχείριση από Ισραηλινούς στρατιώτες, μετά τον τραυματισμό της, σύμφωνα με μαρτυρία που έχει καταθέσει στο κέντρο Αλ Χακ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Γούσιφ Ματία, του Συλλόγου Παλαιστινίων Κρατουμένων, η Τακάκτα δέχθηκε επίθεση από ισραηλινό έποικο ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Χαντάσα Έιν Κάρεμ, στη Δυτική Ιερουσαλήμ, κάτω από ισχυρή ένοπλη φρούρηση. «Ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, την ξύπνησε ένας έποικος τραβώντας της τα μαλλιά. Μετά την χαστούκισε στο πρόσωπο», δήλωσε ο δικηγόρος. Πρόσθεσε πως η Τακτάκτα ενημέρωσε τους ισραηλινούς φρουρούς που τη φυλάνε στο νοσοκομείο και εκείνοι είπαν πως θα ενημερώσουν τους αξιωματούχους. Ο δικηγόρος ανέφερε σε δήλωσή του ότι κατάφερε να δει την Τακάκτα μετά από πολλές αιτήσεις προς τις αρχές. Είπε πως αναρρώνει μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς έχει πυροβοληθεί πέντε φορές στο πόδι, την κοιλιά, το στήθος και το βραχίονα. Πρόσθεσε ότι η Τακάκτα του είπε ότι επιθεωρητές της αστυνομίας και άντρες των μυστικών υπηρεσιών την ανέκριναν ενώ βρίσκεται στο νοσοκομείο και σε κάποιο σημείο της είπαν: «Δεν έχει σημασία εάν αποδεχτείς τις κατηγορίες ή όχι, γιατί οι κατηγορίες έχουν τεκμηριωθεί από κάμερες και αυτόπτες μάρτυρες». Ο πατέρας της γυναίκας έκανε έκκληση σε Παλαιστίνιους αξιωματούχους να ζητήσουν από τις ισραηλινές αρχές να επιτρέψουν στους συγγενείς της να την επισκεφθούν. Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει λάβει άδεια να τη δει, είπε ο πατέρας της. Ο πατέρας της κάλεσε επίσης την ισραηλινή αστυνομία «να δείξει το βίντεο από τις κάμερες στο δρόμο, που θα αποδείξει ότι η κόρη μου είναι αθώα και οι ισχυρισμοί περί μαχαιρώματος είναι κατασκευασμένοι». [Maan]

 

Κύρια πηγή: Samidoun

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: