PFLP, DFLP και Χαμάς συγχαίρουν το ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του

Η μία μετά την άλλη, οι παλαιστινιακές παρατάξεις συγχαίρουν το ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του.

pflp-logo

Το PFLP μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης απευθύνει τα συγχαρητήριά του στο ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό για την ιστορική εκλογική νίκη στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ο ελληνικός λαός βγήκε για να απορρίψει τη λιτότητα, την ταπείνωση και την οικονομική υποδούλωση, ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο δρόμος του νεοφιλελευθερισμού, της καταστολής και της υποταγής σε ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απορρίπτεται.

[…]

Είναι επίσης μια ξεκάθαρη απόρριψη των ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων που επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση για να προωθήσουν ρατσιστικά και αντιμεταναστευτικά – συχνά, αποκλειστικά αντι-αραβικά – συνθήματα και ιδεολογίες. Είναι ξεκάθαρο ότι τα μέσα για να νικηθεί ο φασισμός μπορούν μονάχα να βρεθούν πραγματικά στην επαναστατική δύναμη που στηρίζεται στην εργατική τάξη και απορρίπτει ρατσισμό, φασισμό, νεοφιλελευθερισμό, ιμπεριαλισμό και Σιωνισμό.

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας μονάχα αρχινά με αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα και ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει πανίσχυρα κόμματα που εύχονται να διατηρήσουν τη διαδικασία της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού και θα ασκήσουν όλη τους την ισχύ για να ανατρέψουν και να ακυρώσουν τη βούληση του ελληνικού λαού. Και αυτό θα σημαίνει αντιμετώπιση αυτών που επιζητούν μόνο μια νέα μορφή συμβιβασμού με εκείνες τις δυνάμεις, που δεν αλλάζει τη θεμελιώδη σχέση και ισορροπία δυνάμεων. Δεν είναι οι ίδιες οι βουλευτικές εκλογές που θα μετασχηματίσουν πραγματικά την κοινωνία, αλλά ο αγώνας του ελληνικού λαού. Δεν θα πρέπει να παραδοθούμε στην ψευδαίσθηση∙ αυτές οι βουλευτικές εκλογές δεν συνιστούν επανάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης μεγάλη ευθύνη: να τηρήσει τις υποσχέσεις του στον ελληνικό λαό και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν σήμερα, και να αντισταθεί σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν τα αιτήματα του ελληνικού λαού για πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη

[…]

Κάθε νίκη για τους λαούς του κόσμου, για δικαιοσύνη, για τους εργάτες, εναντίον του ιμπεριαλισμού, είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό. Σήμερα, συγχαίρουμε το ΣΥΡΙΖΑ και χαιρετίζουμε τον ελληνικό λαό που κάνουν ένα νέο βήμα για το συνεχιζόμενο αγώνα – τον κοινό μας αγώνα για απελευθέρωση, δικαιοσύνη και σοσιαλισμό».

DFLP_SYRIZA

Η ανακοίνωση του DFLP, που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Ναϊφ Χαουάτμε και απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει:

« Μάθαμε την επιτυχία του αριστερού σας κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη χαρά και περηφάνια, παρόλο που δεν εκπλαγήκαμε, καθώς περιμέναμε αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα με τις προσπάθειες της ηγεσίας, των στελεχών και των ηγετών του κόμματος, τις κατάλληλες συνθήκες, την ωριμότητα των συνθηκών για αυτό το ρόλο και τη θέση. Προσφέρουμε τις ευχές μας εκ μέρους των συντρόφων μου του DFLP και ο αγωνιζόμενος παλαιστινιακός λαός τα θερμότερα συγχαρητήρια και ευχές στο φίλο ελληνικό λαό για ένα καλύτερο μέλλον. Λέμε αρκετά με τα πειράματα και τα παιχνίδια με τις έγνοιες του αγωνιζόμενου λαού. Είμαστε γεμάτοι ελπίδα και εμπιστοσύνη για το κόμμα και το συνασπισμό σας, ότι θα εκπληρώσει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού σε όλα τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα και θα επιλέξει εκείνες τις μορφές και κοινωνικά συστήματα που πρέπει, στο δρόμο για κοινωνική πρόοδο και θα κάνει πράξη τις επιλογές και τη μοίρα που αναδύθηκε από την πραγματική δημοκρατική διαδικασία.

Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων, και της εμπιστοσύνης στο κόμμα σας και την πολιτική του υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό και στο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, σε μια ελεύθερη ζωή και ανεξαρτησία. Χρειαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε την σιωνιστική αμερικανική συμμαχία, όπου απαιτούνται οι προσπάθειες της περιοχής καθώς οδηγούν σε περισσότερα κέρδη και επιτεύγματα για τις δυνάμεις της προόδου και της ελευθερίας και την πτώση των ιμπεριαλιστικών και σιωνιστικών σχεδίων, πάντοτε προς τα εμπρός.

Συγχαρητήρια για τη νίκη σας

Δόξα και νίκη στον αγωνιζόμενο λαό.»

Hamas

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Παλαιστινιακού Κέντρου Πληροφόρησης (PIC):

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης, η Χαμάς, συνεχάρη την Τρίτη τον επικεφαλής της ελληνικής αριστερής παράταξης ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε, σε δήλωση την Τρίτη, την ευγνωμοσύνη της για τον Αλέξη Τσίπρα, το νέο πρωθυπουργό, για την αντίθεσή του στα «ισραηλινά εγκλήματα, επιθετικότητα και πολιορκία της Γάζας».

Το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης δήλωσε «Ελπίζουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα συμβάλλουν στην υποστήριξη του παλαιστινιακού ζητήματος όπως και στην αντοχή του παλαιστινιακού λαού».

Πηγές: PFLP, DFLP, PIC

Advertisements

Ένα Σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: