Οι Παλαιστίνιοι πλειονότητα στην ιστορική Παλαιστίνη μέχρι το 2020

Οι Παλαιστίνιοι στην ιστορική Παλαιστίνη θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους εβραίους Ισραηλινούς [ΣτΜ. δηλ. χωρίς τους Παλαιστίνιους του Ισραήλ] το 2020, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Παλαιστινιακού Κεντρικού Γραφείου Στατιστικής.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων στην ιστορική Παλαιστίνη έφτασε τα 6,08 εκατομμύρια στο τέλος του 2014. Υπήρχαν 6,10 εκατομμύρια εβραίοι Ισραηλινοί στο τέλος του 2013, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ισραηλινού Κεντρικού Γραφείου Στατιστικής, και αυτός ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τα 6,21 εκατομμύρια στο τέλος του 2014. Ο αριθμός των Παλαιστινίων και αυτός των εβραίων Ισραηλινών θα φτάσουν να είναι κάπου 6,42 εκατομμύρια ο καθένας στο τέλος του 2016, υπό την προϋπόθεση ότι οι τωρινοί δείκτες ανάπτυξης του πληθυσμού θα παραμείνουν σταθεροί. Παρόλα αυτά ο αριθμός των Παλαιστινίων στην ιστορική Παλαιστίνη θα φτάσει τα 7,14 εκατομμύρια έναντι 6,87 εκατομμυρίων εβραίων Ισραηλινών στο τέλος του 2020.

Σήμερα η προβολή του αριθμού των Παλαιστινίων στον κόσμο είναι 12,10 εκατομμύρια, εκ των οποίων 4,62 εκατομμύρια βρίσκονται στο Κράτος της Παλαιστίνης, 1,46 εκατομμύρια στο Ισραήλ, 5,34 εκατομμύρια σε αραβικές χώρες και κάπου 675.000 σε άλλα κράτη.

Από εκείνους που ζουν στην Παλαιστίνη, κάπου 2,8 εκατομμύρια ζουν στη Δυτική Όχθη και κάπου 1,8 εκατομμύρια στη Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες αποτελούν το 43% του παλαιστινιακού πληθυσμού στην Παλαιστίνη: κάπου 39% από αυτούς στη Δυτική Όχθη και 61% στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: AIC

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: