Επιστολή της παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών προς τον ελληνικό λαό μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

BDS_handala

Κατεχόμενη Παλαιστίνη, 9 Φεβρουαρίου 2014

Η Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις (BNC), η ευρεία συμμαχία οργανώσεων της παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών που εργάζεται για την ενίσχυση του κινήματος για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις (BDS,) παρακολουθεί με αίσθημα αλληλεγγύης τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και θέλει να συγχαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές.

Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή να μην αποδεχτεί την ξένη κυριαρχία πάνω από τις δικές του αποφάσεις. Θαυμάζουμε το θάρρος και την αποφασιστικότητά του να ψηφίσει για τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά του.

Για τον παλαιστινιακό λαό, η εκλογή της ελληνικής κυβέρνησης ξυπνά νέες ελπίδες, επειδή γνωρίζουμε ότι μεταξύ των θεμελιωδών αρχών και θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό αγώνα για δικαιοσύνη, ελευθερία και επιστροφή.

Το κόμμα και τα μέλη του έχουν δείξει ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη σε κινήματα αλληλεγγύης και λαϊκές πρωτοβουλίες για τον σκοπό μας στην Ελλάδα σε όλη την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την έκκληση για διακοπή κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Αυτή η κίνηση ενισχύει τα συνεχώς αναπτυσσόμενα λαϊκά κινήματα για την εφαρμογή της παλαιστινιακής έκκλησης για στρατιωτικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ. Η έκκληση αυτή βρίσκει σιγά σιγά αποδοχή ακόμη και ανάμεσα στους διαδρόμους της εξουσίας. Έχουμε ένα κοινό συμφέρον σε αυτό: τα δαπανηρά συμβόλαια όπλων και η συνεργασία με το Ισραήλ επιβαρύνουν τον ελληνικό προϋπολογισμό όπως ακριβώς τροφοδοτούν τους ισραηλινούς πολέμους εναντίον του λαού μας με τη δημιουργία κερδών για τις εταιρείες όπλων και τεχνολογίας που κάνουν δοκιμές πάνω στον παλαιστινιακό λαό. Η τελευταία σφαγή στη Γάζα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2014 που σκότωσε πάνω από 2.200 ανθρώπους και άφησε την αποκλεισμένη λωρίδα ακόμη πιο κατεστραμμένη πριν, απέδειξε ότι τα εγκλήματα του Ισραήλ δεν θα σταματήσουν όσο διαρκεί η ικανότητά του να δρα ανενόχλητο.

Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανειλημμένα σταθεί στο πλευρό της Παλαιστίνης και υπέρ της επιβολής στρατιωτικών και οικονομικών κυρώσεων κατά της ισραηλινής κατοχής, της αποικιοκρατίας και του απαρτχάιντ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμμετάσχει στους στολίσκους για τη Γάζα που προσπάθησαν να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό του Ισραήλ στη Λωρίδα. Πέρυσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν στις διαπραγματεύσεις για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την ισραηλινή εταιρεία Heron με το σκεπτικό ότι θα χρηματοδοτούσε την ισραηλινή πολεμική οικονομία και θα ενίσχυε τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών συνόρων και τις ξενοφοβικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές. Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψαν την πρόσφατη έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της συμφωνίας σύνδεσης μεταξύ Ε.Ε. και Ισραήλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο να εισαγάγει ένα νέο μοντέλο πολιτικής στην Ευρώπη, με βάση τα δικαιώματα, τις ανάγκες, την αλληλεγγύη και τις απαιτήσεις του λαού και ελπίζουμε να πορευτούμε σε αυτόν τον δρόμο μαζί σας. Δεν είναι εύκολος στόχος, αλλά αν πετύχετε να μετουσιωθούν οι αρχές αυτές σε πράξη θα είμαστε όλοι κερδισμένοι.

 

Με την αλληλεγγύη και τις καλύτερες ευχές μας

Παλαιστινιακή Εθνική Επιτροπή για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις – BNC

Πηγή: BDS Movement

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: