Παλαιστίνιος κρατούμενος απεργός πείνας αντιμετωπίζει συνεχείς παραβιάσεις

Ο Σύλλογος για τους Παλαιστινίους Κρατούμενους (PPS) ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο διοικητικά κρατούμενος Οντάι Στέιτι, 24 ετών, συνεχίζει την απεργία πείνας για 26η ημέρα, και αντιμετωπίζει συνεχείς παραβιάσεις και πιέσεις από τη διοίκηση των φυλακών, σε μια προσπάθεια να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την απεργία πείνας.

Ο κρατούμενος, από την Τζενίν, είπε σε δικηγόρο του PPS ότι, πριν μεταφερθεί σε απομόνωση στη φυλακή Εσχίλ, είχε βρεθεί σε απομόνωση επί 22 ημέρες στο στρατόπεδο κράτησης στη Νεγκέβ.

Ο Στέιτι είπε ότι η διοίκηση των φυλακών κατέσχεσε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το κελί του, και του αρνήθηκε ακόμα και το δικαίωμα να κάνει ντους επί δώδεκα ημέρες.

Ο Σύλλογος ανέφερε ότι ο κρατούμενος αντιμετωπίζει συνεχείς παρενοχλήσεις από τους στρατιώτες που αρνούνται να του δώσουν κρύο νερό να πιεί, ενώ έψησαν και κρέας κοντά στο κελί του.

Ο Στέιτι είχε συλληφθεί στις 16 Νοεμβρίου 2014, και παραμένει υπό διοικητική κράτηση, χωρίς δίκη.

Αρνούνται το δικαίωμά του να παραλάβει ρούχα από την οικογένειά του και τον Ερυθρό Σταυρό, και υποφέρει από διάφορα ζητήματα υγείας στα κόκκαλα, τις αρθρώσεις και την κοιλιά, πέρα από το ότι δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια, αλλά του αρνούνται το δικαίωμα σε καροτσάκι.

Παρά την κατάστασή του, και τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις, ο κρατούμενος είπε στο Σύλλογο ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την αυθαίρετη, παράνομη, διοικητική κράτηση.

 

Πηγή: IMEMC

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: