ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η ισραηλινή κατοχή στο Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα)

Φωτογραφίες μια εβδομάδας της ισραηλινής κατοχής στην πόλη Αλ Χαλίλ (Χεβρώνα) της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

CCC001

Επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο

Ένας Παλαιστίνιος μαθητής επιστρέφοντας σπίτι από το σχολείο ερχεται αντιμέτωπος με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στην αγορά της Παλιάς Πόλης του Αλ Χαλίλ.

CCC002

Η ισραηλινή συνοροφυλακή έτοιμη με δακρυγόνα

Μαθητέ που περνάνε από αυτό το τσεκπόιντ υφίστανται τακτικά τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που εκτοξεύουν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής ως απάντηση στις πέτρες που πετάνε κάποιοι λίγοι νεαροί. Εκείνη τη μέρα οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν 35 κάνιστρα δακρυγόνου το πρωί και 46 το απόγευμα καθώς τα παιδιά πήγαιναν προς, και επέστρεφαν από, το σχολείο.

 

CCC003

Ισραηλινοί έποικοι γιορτάζουν το τέλος του Σουκότ

Αυτοί οι έποικοι, παράνομοι κατά το διεθνές δίκαιο, χόρευαν και τραγουδούσαν, πάνω-κάτω στην οδό Σουχάντα (των Μαρτύρων). Οι Παλαιστίνιοι απαγορεύεται σύμφωνα με στρατιωτική διαταγή να περπατούν στην οδό Σουχάντα, παρόλο που είναι ο κύριος δρόμος στην Παλιά Πόλη του Αλ Χαλίλ. Κατά τη διάρκεια των εβραϊκών γιορτών αυξάνονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση για τους Παλαιστίνιους και τα κλεισίματα των σημείων ελέγχου (τσεκπόιντς).

 

CCC004

Μια εβδομάδα συγκρούσεων

Μια εικόνα από τις συγκρούσεις στο μεγαλύτερο τσεκπόιντ που χωρίζει την οδό Σουχάντα από την περιοχή του κέντρου του Αλ Χαλίλ. Γίνονταν καθημερινές συγκρούσεις αυτήν την εβδομάδα, σε όλη την Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένου του Αλ Χαλίλ, καθώς η σωματική βία έχει κλιμακωθεί.

 

CCC005

Ισραηλινοί έποικοι σταματούν Παλαιστίνιους εργάτες

Παλαιστίνιοι εργάτες που ανακαινίζουν καταστήματα κοντά στην οδό Σουχάντα, σταματιούνται από Ισραηλινούς εποίκους, που αποσκοπούν στο να διώξουν ολοκληρωτικά τους Παλαιστίνιους από την περιοχή. Η ισραηλινή αστυνομία προστάτευσε τους εργάτες από τους εποίκους αλλά τους διέταξε να σταματήσουν τη δουλειά τους.

 

CCC006

«Skunk water» (δύσοσμο υγρό)

Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Αλ Χαλίλ, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισήλθαν και άδειασαν την παλαιστινιακή αγορά στην περιοχή Η1. Αυτό το κομμάτι του Αλ Χαλίλ είναι υπό τον [υποτιθέμενο] έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής, και οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής  – κατά τις συμφωνίες της Χεβρώνας – δεν έχουν νομικό δικαίωμα να εισέλθουν.

 

CCC007

Απολαμβάνοντας ένα ασφαλές μέρος για μάθηση

Παλαιστινιάκια του νηπιαγωγείου σε μια κούνια. Τα μέλη των Christian Peacemakers Team (CPT) συνοδεύουν αυτά τα παιδιά προς, και από, το σχολείο καθημερινά, μέσα από δύο ισραηλινά τσεκπόιντ.

Όλες οι φωτογραφίες είναι της 7ης Οκτωβρίου 2015.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την CPT (www.cpt.org), όπως δημοσιεύτηκαν από το ΑIC
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: