Ιδρυτική Διακήρυξη Συλλόγου Ιντιφάντα

Ιδρυτική Διακήρυξη Συλλόγου Ιντιφάντα

Παλαιστίνη: Δεν είναι ένα ακόμη σημείο στο χάρτη

Είναι το σημείο όπου:

 • 3.000.000 περίπου Παλαιστίνιοι/ες ζουν υπό καθεστώς πολιορκίας,απαγόρευσης της κυκλοφορίας, συνεχούς απειλής επίθεσης,
 • 3.334 Παλαιστίνιοι/ες δολοφονήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πάνω από 53.000 τραυματίστηκαν από τις οποίες 10.000 ήταν παιδιά,
 • 1 στους 5 Παλαιστίνιους/ες που δολοφονείται είναι παιδί. Το 1 στα 4 παιδιά είναι ηλικίας κάτω από 12 χρόνων,
 • 28.000 Παλαιστίνιοι/ες έχουν συλληφθεί από τον Σεπτέμβρη του 2000. 8.000 είναι σήμερα φυλακισμένοι από τους οποίους οι 1.000 περίπου κρατούνται χωρίς καμία κατηγορία και 3.700 δεν έχουν περάσει από δίκη,
 • το 20% του πληθυσμού έχει κρατηθεί ή φυλακιστεί αυθαίρετα τουλάχιστον μία φορά,
 • μόνο το έτος 2002, 12.737 Παλαιστίνιοι/ες, στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, είδαν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, ενώ πλέον ο μέσος όρος κατεδάφισης σπιτιών φτάνει τα 74 ανά μήνα, με επιπτώσεις για περίπου 2.273 ανθρώπους,
 • η ανεργία φτάνει το 65% του πληθυσμού, με τις γυναίκες να πλήττονται περισσότερο. Το 75% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (2 δολάρια τη μέρα),
 • το 50% των νοικοκυριών εξαρτάται από την καθημερινή συνδρομή τροφής,
 • το 30% των παιδιών κάτω των 5 χρόνων πάσχει από χρόνιο υποσιτισμό.

Είναι το σημείο που κορυφώνεται η παγκόσμια αδικία!
Εδώ και εξήντα χρόνια η Παλαιστίνη αποτελεί το κατεξοχήν σύμβολο της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και θηριωδίας από τη μια, της ελπίδας, της αντίσταση και των ηρωικών αγώνων από την άλλη.

Η νίκη της Ιντιφάντα, νίκη των λαών
Η Ιντιφάντα, ο ηρωικός αγώνας του παλαιστινιακού λαού ενάντια σε ένα από τα πιο στρατοκρατικά κράτη του κόσμου, το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, είναι αγώνας για λευτεριά και ανεξαρτησία. Είναι ένας αγώνας δίκαιος που μπαίνει φραγμός στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Είναι ένας αγώνας σύμβολο για τους λαούς της περιοχής και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Η νίκη της Ιντιφάντα θα είναι νίκη για τους όλους τους λαούς που μάχονται ενάντια στην παγκοσμιοποίηση της βαρβαρότητας. Για αυτό και είναι ο πρώτος στόχος στα σχέδια γκετοποίησης και αφανισμού των Παλαιστίνιων που το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προωθούν. Για αυτό η φωνή της Ιντιφάντα ενώνεται με όλα τα διεθνή κινήματα αντίστασης, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ενεργοποιήσει φωνές που διαφοροποιούνται και κινήσεις αντιρρησιών στην κατοχή, στο συνεχή αποκλεισμό, καθώς και πρωτοβουλίες ενάντια στο Τείχος μέσα στο ίδιο το Ισραήλ.
Οι τελευταίες προσπάθειες να «κλείσει» η υπόθεση της Παλαιστίνης κάνουν σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ τόσο τη στήριξη και την έκφραση της πιο πλατιάς και μαζικής αλληλεγγύης προς την Ιντιφάντα όσο και την προβολή των αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού για καμία κατοχή, ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67, επαναπατρισμό των προσφύγων, απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων.
Όσες και όσοι συμμετείχαμε στην αποστολή στην Παλαιστίνη την περίοδο διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, αλλά και όσες και όσοι συμμετείχαν ήδη από το 2002 στις «ασπίδες αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη» πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε ένα μόνιμο σχήμα που να συντονίζει, να οργανώνει και να μετασχηματίζει σε έμπρακτη αλληλεγγύη τη διάχυτη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς των αγώνα των Παλαιστίνιων: το Σύλλογο Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό «Ιντιφάντα».

Αλληλεγγύη: το δικό μας όπλο
Η προσπάθεια να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός πλατιού κινήματος έμπρακτης συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό και στον ηρωικό του αγώνα, να ανάψουμε τη φλόγα της αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αποτελεί για εμάς την πιο ουσιαστική ανταπόκριση στην έκκληση των Παλαιστίνιων «να μην ξεχάσουμε όσα είδαμε». Στα σύγχρονα τείχη των αποκλεισμών, των ανισοτήτων και της εθνικής καταπίεσης που οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους ορθώνουν, αντιτάσσουμε τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό «Ιντιφάντα» το επόμενο διάστημα είναι:

 1. Η μόνιμη και τακτική οργάνωση αποστολών στα Κατεχόμενα για την ουσιαστική ηθική και πολιτική στήριξη της παλαιστινιακής κοινωνίας.
 2. Η συστηματική προβολή της Ιντιφάντα, καταγγέλλοντας τη ρατσιστική, μιλιταριστική και επεκτατική πολιτική των δυνάμεων κατοχής.
 3. Η ανάληψη κινηματικών πρωτοβουλιών (καμπάνιες με σαφείς πολιτικές αιχμές π.χ. ενάντια στο χτίσιμο του Τείχους της ντροπής, για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων κ.λπ.) που θα συνθέτουν συγκεκριμένα την παλαιστινιακή Ιντιφάντα με το παγκόσμιο αντιπολεμικό και αντικατοχικό κίνημα.

Καλούμε καθεμία και καθέναν, που βλέπει την αλληλεγγύη ως μια άλλη μορφή αντίστασης στην «ελεύθερη διακίνηση» της αθλιότητας, να συμμετάσχει και να διαμορφώσει με την ιδιαίτερη πολιτική προσέγγιση και στάση της/του τη φυσιογνωμία του νέου Συλλόγου Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό «Ιντιφάντα». Κάθε σωματείο εργαζομένων, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, φοιτητικά σχήματα, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, φόρουμ κινημάτων, φεμινιστικά σχήματα αλλά και κάθε προοδευτικός άνθρωπος είναι απαραίτητος σε αυτή την προσπάθεια.

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
210 3839246, 210 3813928, 210 5231520.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: