Συνοπτικά η δράση του Συλλόγου Ιντιφάντα

Αποστολές

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ο βασικός διοργανωτής σε 6 αποστολές στην Παλαιστίνη

Ιανουάριος 2005 από την οποία προέκυψε ο Σύλλογος,

– Ιούλιος 2005 [1, 2, 3, 4] ,

Απρίλιος 2006,

– Ιούλιος 2006 [1, 2, 3, 4] ,

– Μάρτιος – Απρίλιος 2010, [1, 2]

– Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012 μαζί με την Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα). [1, 2, 3, 4, 5 ]  Γι’ αυτήν την αποστολή, δείτε και ρεπορτάζ στο Έθνος.

– και μίας αποστολής στο Λίβανο (Νοέμβριος 2006). [1, 2, 3, 4]

Επίσης συμμετείχε

–         με μέλος του στο ελληνικό σκέλος διεθνούς αποστολής στο βομβαρδιζόμενο Λίβανο (Ιούλιος – Αύγουστος 2006 [ 1, 2, 3 ]

–          και με 4 μέλη του στην ελληνική αποστολή στη βομβαρδιζόμενη Γάζα (Ιανουάριος 2009). [1, 2 ]

Στις αποστολές αυτές έχει συναντηθεί σχεδόν με όλο το φάσμα της παλαιστινιακής πολιτικής σκηνής, με πλήθος παλαιστινιακών κοινωνικών οργανώσεων και ισραηλινών αντικατοχικών συλλογικοτήτων. Ενώ συμμετείχε σε πλήθος αντικατοχικών δράσεων.

Εξάλλου μέλη του επισκέπτονται συχνά τα κατεχόμενα και έχουν συμμετάσχει σε διεθνείς οργανώσεις όπως το ISM. Επίσης ο Σύλλογος Ιντιφάντα έχει στηρίξει και συμμετάσχει με μέλη του σε 3 αποστολές για το σπάσιμο του θαλάσσιου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας (Αύγουστος 2008 με το Free Gaza Movement που έσπασε τον αποκλεισμό, Μάιος 2010 και Ιούλιος 2011 με το «Ένα Καράβι για τη Γάζα» στους Στόλους της Ελευθερίας)

Μέλη του έχουν κατά καιρούς συλληφθεί και απελαθεί.

Προγράμματα έμπρακτης αλληλεγγύης

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα έχει πάρει 5 πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης

–          Υποστήριξη γυναικείου υφαντουργικού συνεταιρισμού στο χωριό Αμπού Ντις, που διχοτομείται από το Τείχος, με αγορά ραπτομηχανών. (2005-2006)

–          Οικονομική ενίσχυση των μαθητών στη Λωρίδα της Γάζας (2006)

–          Καμπάνια Χρήματα στη Γάζα – Φάρμακα στο Λίβανο (2006-2007)

–          Οικονομική ενίσχυση για τη στήριξη των κρατουμένων του αγωνιζόμενου χωριού Νάμπι Σάλεχ (2010)

–          Οικονομική ενίσχυση στο Σύλλογο Addameer για τη στήριξη των Παλαιστινίων κρατουμένων (2011 – 2012, και με την παράδοση των χρημάτων του ταμείου του Συλλόγου Ιντιφάντα, μετά το κλείσιμό του, το 2016).

Εκδηλώσεις

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα έχει διοργανώσει ή συμμετάσχει σε δεκάδες εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (κέντρο, Εξάρχεια, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Μοσχάτο, Πειραιάς, Γκάζι, Βύρωνας, Μελίσσια, Καμίνια, Ακαδημία Πλάτωνος, Νίκαια, Κορυδαλλός) και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Χανιά, Πάτρα, Ηράκλειο, Αγρίνιο, Γιάννενα, Κόρινθος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κάλυμνος, Λάρισα, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Ρέθυμνο).

Μεταξύ των καλεσμένων στις εκδηλώσεις που έχει συνδιοργανώσει ο Σύλλογος Ιντιφάντα ήταν:

–                καλεσμένοι από την Παλαιστίνη: η Άμνι Ριμάουι εκπρόσωπος της Γενικής Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Παλαιστίνης, η Αϊντα Ισάουι από τη Γενική Ομοσπονδία Γυναικών Παλαιστίνης, η Ρούλα Αλ Χατίμπ από το Κέντρο Υπεράσπισης Πολιτικών Κρατουμένων, ο Μοχάμεντ Μπάρακε Παλαιστίνιος βουλευτής της Κνεσέτ, ο Μοχάμαντ Τζαραντάτ, μέλος της γραμματείας της Παλαιστινιακής Εθνικής Επιτροπής για το μποϊκοτάζ, ο Τζαμάλ Τζουμάα ιδρυτικό μέλος της καμπάνιας Stop the Wall καθώς και της Παλαιστινιακής Εθνικής Επιτροπής για το μποϊκοτάζ, ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Μοχάμεντ Ομέρ, ο καθηγητής Μούσα Μπαρχούμ, η freelance δημοσιογράφος Φίντα Κίστα,

–                από τη διασπορά: ο καθηγητής Μαζίν Κουμσίγιε, ο Αζάμ Ταμίμι διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Πολιτικής Σκέψης στο Λονδίνο,

–                Ισραηλινοί: ο οικονομολόγος Σιρ Χεβέρ του AIC, ο ιστορικός Ίλαν Πάπε,

–                από το Λίβανο: ο ποιητής Ισκαντάρ Χαμπάς,

–                Παλαιστίνιοι που ζουν στην Ελλάδα: Ν. Αλάτρας, Μ. Εκτάμι, Μ. Αμπού Ματχάνα

–                και Έλληνες αναλυτές και ακτιβιστές: Π. Παπακωνσταντίνου, Β. Πισσίας, Λ. Βατικιώτης, Α. Χατζηστεφάνου και ο βουλευτής Τ. Κουράκης

Διαμαρτυρίες – Δράσεις στην Ελλάδα

Ο Σύλλογος Ιντιφάντα συμμετέχει σταθερά σε αντιπολεμικές πορείες και συγκεντρώσεις στις πρεσβείες του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, στα γραφεία της Ε.Ε. και στη Βουλή καθώς και σε πλήθος άλλων διαμαρτυριών και δράσεων.

Αντιπληροφόρηση

Μέσα από την καθημερινή ενημέρωση στον ιστότοπο (www.intifada.gr) και το ιστολόγιό του (https://intifadagr.wordpress.com/ ), αλλά και με τη συγγραφή άρθρων σε έντυπα και ιστοσελίδες και τη διανομή φυλλαδίων, ο Σύλλογος Ιντιφάντα προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιπληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, απέναντι στην προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Ο Σύλλογος “Ιντιφάντα” δεν χρηματοδοτείται από κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση. Στηριζόμαστε στη συλλογή χρημάτων και σε δωρεές και τα μέλη του συλλόγου εργάζονται σε εθελοντική βάση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: