Παραδόθηκαν τα χρήματα από το Σύλλογο Ιντιφάντα στο Addameer

Πριν από λίγες μέρες, παραδόθηκε στον παλαιστινιακό Σύλλογο υποστήριξης κρατουμένων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Addameer το ποσό (1000 ευρώ) που είχε συγκεντρώσει ο Σύλλογος Ιντιφάντα από το περυσινό παζάρι στην Ηλιούπολη, συνεισφορές μελών του και άλλων αλληλέγγυων. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Σύλλογος Ιντιφάντα προχωρά σε συμβολική αλλά έμπρακτη στήριξη του Addameer και κατ’ επέκταση των Παλαιστίνιων κρατουμένων, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού μπορεί να εκφράζεται ακόμα και σε δύσκολες, οικονομικά και όχι μόνο, εποχές.

 

Η ενίσχυση αυτή απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη συμβολική αξία, καθώς η παράδοση των χρημάτων έγινε τις μέρες που κορυφωνόταν η πιο σημαντική απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων στην ιστορία και o Σύλλογος Addameer εργαζόταν πυρετωδώς για την υποστήριξή της. Η δουλειά αυτή του Addameer είναι κομβική και γι’ αυτό τους τελευταίους μήνες, ήδη από την απεργία πείνας του περασμένου Οκτωβρίου, έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ισραηλινής κατοχής με περιορισμούς στις μετακινήσεις στελεχών του και παρεμπόδιση δικηγόρων του να επισκέπτονται τους κρατούμενους. Παρ’ όλα αυτά, αλλάζοντας συνεχώς δικηγόρους καταφέρνει να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους κρατούμενους και ιδιαίτερα τους απεργούς πείνας, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου, Άχμαντ Σααντάτ.

 

Από την πλευρά μας, ως Σύλλογος Ιντιφάντα, θα συνεχίσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους κρατούμενους με όλα τα μέσα, είτε πρόκειται για οικονομική ενίσχυση, είτε για συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και αντιπληροφόρηση.

 

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

Σχολιάστε