Το 80% των Παλαιστινίων στη Συρία έχουν εκτοπιστεί από τα προσφυγικά τους στρατόπεδα

Η συνεχιζόμενη εμφύλια σύγκρουση στη Συρία έχει ως αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί κάπου 1.400 παλαιστίνιοι πρόσφυγες και χιλιάδες να έχουν τραυματιστεί, ενώ επιπλέον έχει εκτοπιστεί το 80% των παλαιστινίων προσφύγων που ζουν στη χώρα, λέει η Ομάδα Εργασίας για τους Παλαιστίνιους στη Συρία.

 

Στην ετήσια έκθεσή της, Ιούλιος 2012 – Ιούνιος 2013, η Ομάδα Εργασίας επιβεβαίωσε ότι 9 από τα 12 στρατόπεδα παλαιστινίων προσφύγων στη Συρία έχουν γίνει πεδία μάχης που υφίστανται καθημερινούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις με οβίδες.

 

Η έκθεση αναφέρει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των παλαιστινίων προσφύγων που ζουν στη χώρα, κάπου 530.000 σύμφωνα με την UNRWA, έχουν εκτοπιστεί.

 

Κάπου 12 με 15 τοις εκατό του πληθυσμού των παλαιστινίων προσφύγων έχουν φύγει και από τη χώρα, δήλωσε η UNRWA.

 

Ο αριθμός των παλαιστινίων νεκρών και πληγωμένων στη Συρία έχει αυξηθεί σημαντικά εξαιτίας της συνεχιζόμενης πολιορκίας που έχει επιβληθεί στα παλαιστινιακά στρατόπεδα από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

 

Η πολιορκία έχει αποδυναμώσει σοβαρά τις ιατρικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους κατοίκους των προσφυγικών στρατοπέδων, ενώ άτομα ή ομάδες που έχουν προσπαθήσει να περάσουν λαθραία προμήθειες στα στρατόπεδα, έχουν επίσης γίνει στόχος.

 

Η έκθεση καταγράφει σοβαρές παραβιάσεις διαπραχθείσες από στοιχεία και των δύο πλευρών της σύρραξης στη Συρία, εναντίον γιατρών, νοσοκόμων και ιατρικού προσωπικού που έχουν ως αποτέλεσμα μια ολοκληρωτική απαγόρευση να μπει οποιοδήποτε φάρμακο ή ιατρική προμήθεια στα παλαιστινιακά στρατόπεδα προσφύγων.

 

Η Ομάδα Εργασίας για τους Παλαιστίνιους στη Συρία εξέφρασε την βαθιά της ανησυχία για τη μοίρα των χιλιάδων παλαιστινίων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στα στρατόπεδα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις, υπό το φως της οξείας έλλειψης ιατρικών προμηθειών.

 

Πηγή: PIC

Σχολιάστε