BINTEO – ΦΩΤΟ: Συλλήψεις και τραυματισμοί σε δράση BDS σε σουπερμάρκετ εποικισμού

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι, μαζί με διεθνείς ακτιβιστές πραγματοποίησαν δράση διαμαρτυρίας στην είσοδο του σουπερμάρκετ Rami Levi, στον εποικισμό Sha’ar Benjamin, βόρεια της Ραμάλας, για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή και την τρομοκρατία των εποίκων. Μπήκαν στο σουπερμάρκετ και περπάτησαν στους διαδρόμους φωνάζοντας συνθήματα για την ελευθερία και ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες.

Καθώς οι ακτιβιστές εξήλθαν από το κτίριο, κάπου σαράντα ισραηλινοί αστυνομικοί και στρατιώτες τους περίμεναν έξω, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και τους πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκαλώντας τραυματίες, δύο εκ των οποίων διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Μπάσεμ Ταμίμι, επικεφαλής της Λαϊκής Επιτροπής του Νάμπι Σάλεχ, ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν. Σπάσαν τα πλευρά του Ταμίμι και αρκετοί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Ο Μπάσεμ Ταμίμι από το Νάμπι Σάλεχ, συλλαμβάνεται για μια ακόμη φορά

Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ της κατοχής και όλων των προϊόντων της, και υπογράμμισαν ότι «όσο δεν υπάρχει ειρήνη για τους Παλαιστίνιους, η καθημερινή ζωή Ισραηλινών κι εποίκων δεν μπορεί να συνεχίζεται κανονικά».

Δύο από τους συλληφθέντες ήταν Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένου του Μπάσεμ Ταμίμι και άλλοι δύο ήταν διεθνείς ακτιβιστές, ένας Αμερικανός και ένας Πολωνός.

Η διαμαρτυρία ήταν μέρος των δράσεων των Επιτροπών Λαϊκού Αγώνα, για να διαμαρτυρηθούν για την κατοχή και την τρομοκρατία των εποίκων εναντίον των Παλαιστινίων. Την περασμένη εβδομάδα κάπου 50 Παλαιστίνιοι ακτιβιστές μπλοκάρισαν το δρόμο 443 του Απαρτχάιντ (γνωστό ως Modi’in, ο οποίος περνά από εδάφη της Δυτικής Όχθης ενώνοντας το Τελ Αβίβ με την Ιερουσαλήμ). Η κυκλοφορία στο δρόμο για Ισραηλινούς και εποίκους μπλοκαρίστηκε για κάπου 30 λεπτά.

Πηγή: Popular Struggle Coordination Committee

Σχολιάστε