Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν 20χρονο με νοητική υστέρηση κοντά στα σύνορα της Γάζας

Οι γιατροί έπρεπε να περιμένουν περίπου έξι ώρες για να τους δοθεί άδεια να τον μεταφέρουν από το σημείο, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του al Bureij (φωτογραφεία αρχείου του Maan)

Γάζα (Reuters) — Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 20χρονο Παλαιστίνιο που πλησίασε το φράκτη κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ, όπως είπαν τη Δευτέρα οι γιατροί.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι ο πυροβολισμός έγινε μετά τη δύση του ήλιου, την Κυριακή, λέγοντας ότι τα στρατεύματα έριξαν προειδοποιητικές βολές  σε έναν άντρα που περπατούσε στην κοίτη του ποταμού και δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψη του την εντολή να φύγει από την αποκλεισμένη περιοχή.

Παλαιστίνιοι γιατροί είπαν ότι το θύμα, ο Ahma al-Nabaheen, ήταν άοπλος και είχε νοητική υστέρηση.

Οι γιατροί έπρεπε να περιμένουν έξι ώρες για να τους δοθεί η άδεια να τον μεταφέρουν από το σημείο, κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του al Bureij. Υποψιάζονται πως πέθανε από τραύματα που μπορούσαν να θεραπευθούν.

Η ισραηλινή εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία ή αν το θύμα ήταν οπλισμένο, λέγοντας ότι περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα γίνουν γνωστές την Δευτέρα.

Την Παρασκευή, ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά από το ισραηλινό πυροβολικό στην ίδια περιοχή. Ο στρατός είπε ότι υποπτευόταν ότι ο άντρας έβαζε στο χώμα εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά δεν ακολούθησε έκρηξη.

Πριν από μια εβδομάδα, Ισραηλινός αξιωματικός είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν εξερράγη βόμβα δίπλα σε περιπολικό του στρατού στη συνοριακή ζώνη.

 

Πηγή: Maan

Σχολιάστε