Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώνουν 12χρονο αγόρι στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος στο νεκροτομείο του νοσοκομείου στο Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, θρηνεί το θάνατο του Αχμέντ Αμπού Ντάγκα, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς των ισραηλινών δυνάμεων, 8 Νοεμβρίου 2012. REUTERS / Ibraheem Abu Mustafa

 

ΓΑΖΑ (Reuters) – Πυροβολισμοί από ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ένα παλαιστίνιο αγόρι στη Λωρίδα της Γάζας, την Πέμπτη, όπως δήλωσαν τοπικοί γιατροί,  κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα σύνορα μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστινίων μαχητών.

Οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης (PRC), μια ένοπλη ομάδα, είπε ότι οι μαχητές της αντιμετώπισαν μια ισραηλινή δύναμη  τεσσάρων τανκς και μιας μπουλντόζας που εμπλέκονταν σε  εισβολή κοντά στον φράκτη  στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Τρομοκράτες άνοιξαν πυρ σε στρατιώτες του IDF  ενώ  ασκούσαν δραστηριότητα ρουτίνας δίπλα στο φράχτη ασφαλείας», δήλωσε η ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος  στην Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματικός δήλωσε ότι οι στρατιώτες απάντησαν με πυροβολισμούς σε «ύποπτες τοποθεσίες».

Παλαιστίνιοι γιατροί είπαν ότι το αγόρι, ηλικίας 12 ετών, χτυπήθηκε από πυροβολισμούς πολυβόλων, είτε από ισραηλινά ελικόπτερα είτε από τανκς  που συμμετείχαν στο περιστατικό.

Οι ισραηλινές επιδρομές στο θύλακα, που διοικείται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, έχουν συνήθως σκοπό  την αναζήτηση πιθανόν τούνελ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους μαχητές για να εισχωρήσουν στο έδαφος του Ισραήλ και να κάνουν επιθέσεις.

Το περιστατικό ξέσπασε σχεδόν δύο εβδομάδες από την ανάπαυλα στη βία, μεταξύ  των ενόπλων της Γάζας  και των ισραηλινών δυνάμεων, μετά  από το τελευταίο κύμα μαχών που σκότωσαν αρκετούς μαχητές, ως επί το πλείστον από τη Χαμάς.

Σχολιάστε