PFLP: Απορρίπτουμε την επονομαζόμενη πρόταση κατάπαυσης πυρός, η αντίσταση έχει κλονίσει τον ισχυρότερο στρατό της περιοχής

 

thawabteh1-350x232

 

Ο σ. Χάνι Θαουάμπτεχ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι η επονομαζόμενη πρόταση κατάπαυσης πυρός είναι μια νέα προσπάθεια να αλυσοδεθεί η παλαιστινιακή αντίσταση, και ότι η απάντηση της αντίστασης σε αυτήν την πρωτοβουλία θα έρθει μέσα από τη στοχοποίηση σιωνιστικών εποικισμών και τοποθεσιών.

 
Τα αραβικά καθεστώτα και η «διεθνής κοινότητα» είναι συν-συνωμότες στη σιωνιστική επίθεση στη Γάζα, είπε ο Θαουάμπτεχ. Ο Θαουάμπτεχ σημείωσε ότι η επονομαζόμενη πρωτοβουλία κατάπαυσης πυρός αποκλείει τις ανάγκες του παλαιστινιακού λαού και δεν εγγυάται «ηρεμία» από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις από εποίκους στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και τις συνεχιζόμενες σιωνιστικές επιθέσεις όλων των μορφών εναντίον του λαού μας οπουδήποτε.

 
Σε συνέντευξη στην Al Quds TV, ο Θαουάμπτεχ δήλωσε ότι η παλαιστινιακή αντίσταση κατάφερε να καταγράψει πραγματικές προόδους στην απάντησή της στη σιωνιστική επίθεση στη Γάζα, διαμορφώνοντας ένα δίλημμα για τον σιωνιστή εχθρό που αναζητά να πιαστεί από μια πρωτοβουλία για «ηρεμία». Το κατοχικό κράτος εξαπέλυσε έναν πόλεμο εναντίον αμάχων μπροστά στα μάτια όλων των λαών του κόσμου, είπε ο Θαουάμπτεχ, και στο μεταξύ η αντίσταση απέδειξε την ετοιμότητά της μέσα από τακτικές που παρουσιάστηκαν από την αντίσταση στο πεδίο [πολέμου] και παρά τους μικρούς πόρους, έχει κλονίσει το ισχυρότερο οπλοστάσιο στη Μέση Ανατολή.

 
Απαντώντας στις απειλές του κατοχικού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει την επίθεση σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την επονομαζόμενη κατάπαυση πυρός, ο Θαουάμπτεχ είπε πως «ο παλαιστινιακός λαός έχει τη θέληση και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι την τελευταία ρανίδα αίματος. Οι σιωνιστικές απειλές ήταν συνεχείς από την πρώτη σιωνιστική επίθεση στη Γάζα». Προειδοποίησε πως οποιαδήποτε χερσαία εισβολή και πόλεμος θα γίνουν νεκροταφείο για τους στρατιώτες της κατοχής και ότι ο εχθρός αντιλαμβάνεται πως μια τέτοια χερσαία εισβολή θα έχει μεγάλο κόστος.

 

 

Πηγή: PFLP

Σχολιάστε