Κακοποίηση μέλους του Συλλόγου Ιντιφάντα από Ισραηλινούς ασφαλίτες σε εκδήλωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

kakogiannisbuilding

Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», συνήθης τόπος εκδηλώσεων της Πρεσβείας του Ισραήλ

Μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα διέκοψε την ομιλία της Ισραηλινής πρέσβειρας, υψώνοντας παλαιστινιακή σημαία και φωνάζοντας συνθήματα, στην χτεσινοβραδυνή εκδήλωση έναρξης του φεστιβάλ ισραηλινού κινηματογράφου που διοργανώνει η Πρεσβεία του Ισραήλ, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Άνδρες της ασφάλειας της Ισραηλινής Πρεσβείας, μόλις έβγαλαν τον αλληλέγγυο έξω από την αίθουσα, του επιτέθηκαν και τον κακοποίησαν προσπαθώντας να μάθουν ποιοι άλλοι ήταν μαζί του – επειδή κάποια λίγα άτομα μέσα στην αίθουσα είχαν επικροτήσει φωνάζοντας συνθήματα και χειροκροτώντας.

Στη συνέχεια τον παρέλαβαν Έλληνες αστυνομικοί, που στάθηκαν αμήχανοι όταν ζήτησε τα στοιχεία των Ισραηλινών και παρότι αναγνώρισε κάποιον από αυτούς που τον κακοποίησαν. Αργότερα οι Έλληνες αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ζήτησαν τα στοιχεία, αλλά ότι οι άντρες της Πρεσβείας αρνήθηκαν να τα δώσουν.

Το μέλος του Συλλόγου Ιντιφάντα προσήχθη στο Α.Τ. Πετραλώνων και αφού καταγράφηκαν τα στοιχεία του και το συμβάν, αφέθηκε ελεύθερο.

 

Δείτε προηγούμενες αντίστοιχες διαμαρτυρίες εναντίον πρεσβευτών του Ισραηλινού Απαρτχάιντ το 2008 και το 2012

Σχολιάστε