Παλαιστίνιος αγνοείται στην Ουκρανία, η σύζυγός του κατηγορεί τη Μοσάντ

Ο διευθυντής της μοναδικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού στη Γάζα, δηλώθηκε αγνοούμενος από τους συγγενείς του την Τρίτη, καθώς δεν έχουν νέα του από τότε που έφυγε από την Ουκρανία πέντε μέρες πριν, μετά από επίσκεψη στον αδερφό του. Οι συγγενείς φοβούνται ότι ο Ντιράρ Αμπού Σίσι απήχθη και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Πόλη της Γάζας και έκαναν έκκληση στον Ουκρανό Πρόεδρο να βοηθήσει να βρεθεί ο Ντιράρ.

Με την είσοδό του στην Ουκρανία στα τέλη Γενάρη, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο Αμπού Σίσι ανακρίθηκε και κατασχέθηκε το διαβατήριό του. Είπε σε συγγενείς του ότι το διαβατήριό του, του επιστράφηκε την περασμένη Τετάρτη, δυο μέρες πριν την εξαφάνισή του στις 18 Φεβρουαρίου. Ο Αμπού Σίσι είναι παντρεμένος με Ουκρανή που ζει μαζί και με τα έξι παιδιά τους, στην Πόλη της Γάζας.

Η Ακίλα υπέδειξε την ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ, ως υπεύθυνη για την εξαφάνιση του συζύγου της. «Κατηγορώ τη Μοσάντ ότι απήγαγε τον σύζυγό μου γιατί ξέρω ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι στόχος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της δεν έχει πολιτική ένταξη. «Ο σύζυγός μου δεν έχει εχθρότητα με κανέναν στην Παλαιστίνη ή στην Ουκρανία και δεν είναι πλούσιος ή κανας μεγάλος επιχειρηματίας, ώστε να τον απήγαγε συμμορία».

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Ραέντ, δύο μάρτυρες μέσα στο τρένο όπου επέβαινε ο Αμπού Σίσι, δήλωσαν ότι δύο ώρες μετά την αναχώρηση, δύο άντρες με πολιτικά, επέδειξαν ταυτότητες ασφάλειας και συνόδευσαν τον Αμπού Σίσι, έξω από το τρένο. Αλλά αργότερα οι δύο μάρτυρες φέρονται να άλλαξαν τις καταθέσεις τους περί απαγωγής του Αμπού Σίσι εκείνη τη νύχτα, έπειτα από πιέσεις από την τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με ακτιβιστή δικαιωμάτων στην Ουκρανία, δεν υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών με τη Μοσάντ. Υπογράμμισε ότι εάν η Μοσάντ είναι πίσω από την εξαφάνιση του Αμπού Σίσι, αυτό θα εγείρει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες της Μοσάντ στην Ουκρανία.

 

Πηγές: Maan, PIC

 

Σχολιάστε