13 Παλαιστίνιοι κατά μέσο όρο συλλαμβάνονται από το Ισραήλ καθημερινά

Οι ισραηλινές αρχές κατοχής έθεσαν υπό κράτηση 400 Παλαιστίνιους στη διάρκεια του Ιανουαρίου, ή περίπου 13 ανθρώπους τη μέρα, όπως δήλωσε μία αραβική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αραβικής Οργάνωσης για την Ανάπτυξη και την Εθνική Ενδυνάμωση στους 400 κρατούμενους περιλαμβάνονται περίπου 57 άτομα κάτω των 18 ετών καθώς και 18 γυναίκες.

Η οργάνωση ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους κρατούμενους προέρχονται από τη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, όμως 15 από αυτούς είναι κάτοικοι της Γάζας, μεταξύ των οποίων 4 αλιείς που συνελήφθησαν την ώρα που εργάζονταν. Άλλοι 4 είναι επιχειρηματίες και έμποροι που συνελήφθησαν στο πέρασμα Erez εισερχόμενοι στο Ισραήλ.

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι τον Ιανουάριο οι ισραηλινές αρχές κατοχής εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης, χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη, για πάνω από 100 Παλαιστίνιους, τακτική που είναι γνωστή ως διοικητική κράτηση.

Επίσης, οι ισραηλινές αρχές κατοχής παρέτειναν τη διοικητική κράτηση για δεκάδες άλλους, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των Παλαιστινίων που τελούν υπό διοικητική κράτηση από το Ισραήλ σε περίπου 500.

Η Αραβική Οργάνωση για την Ανάπτυξη και την Εθνική Ενδυνάμωση εξέφρασε επίσης στην ανακοίνωσή της ανησυχία σχετικά με την αύξηση των «τυχαίων και ομαδικών συλλήψεων» σε βάρος Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

 

Άρθρο μεταφρασμένο από το Maan

Σχολιάστε