BINTEO εγείρει υποψίες ότι οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συγκάλυψαν δολοφονία Παλαιστίνιου από έποικο


Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση Νεολαία Ενάντια στους Εποικισμούς, και δείχνει τις εικόνες αμέσως μετά που ο 18χρονος  Φαντίλ Καουάσμι έχει πέσει νεκρός από τις σφαίρες Ισραηλινού εποίκου στη Χεβρώνα, δείχνει (στο 12ο δευτερόλεπτο περίπου) έναν Ισραηλινό στρατιώτη να δίνει σε έναν άλλο στρατιώτη ένα αντικείμενο, κι αυτός να φαίνεται να το πετάει δίπλα στη σορό του Παλαιστίνιου.

Το βίντεο εγείρει υποψίες ότι ένα μαχαίρι τοποθετήθηκε δίπλα στον νεκρό για να τον ενοχοποιήσει για δήθεν επίθεση και  να συγκαλύψει τη δολοφονία του από τον Ισραηλινό έποικο.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, που υποτίθεται έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τον άμαχο πληθυσμο, μπροστά σε ένα φόνο. Δεν κάνουν καμία ενέργεια για να αφοπλίσουν τον ένοπλο και αν μη τι άλλο να τον προσαγάγουν ώστε να ανακριθεί.

Αντιθέτως οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αργότερα προχώρησαν σε σύλληψη του συντονιστή τύπου της οργάνωσης Νεολαία Ενάντια στους Εποικισμούς, Άχμαντ Αμρ, όπως και ενός Παλαιστίνιου που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Ο φόνος του Παλαιστίνιου συνέβη στην οδό Σουχάντα (των Μαρτύρων) μια από τις κεντρικότερες οδούς του Αλ Χαλίλ (Χεβρώνας), μεγάλο μέρος της οποίας είναι απαγορευμένο για τους Παλαιστίνιους κατοίκους και προορίζεται για αποκλειστική χρήση από τους Ισραηλινούς εποίκους και τις δυνάμεις κατοχής

Βασικές πηγές: Maan, Electronic Intifada

Σχολιάστε