BINTEO: Ισραηλινοί κομάντο μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους εισβάλλουν σε νοσοκομείο και σκοτώνουν Παλαιστίνιο

Μυστικές ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια επιδρομής σε νοσοκομείο, στην Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Αμπντάλα Αζάμ Σαλάντα, 28 ετών, πυροβολήθηκε αρκετές φορές από τις δυνάμεις που επέδραμαν στη χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου Αλ Άχλι, για να συλλάβουν τον ξάδερφό του Αζάμ Ιζάτ Σαλάντα, 20 ετών, που είχε πυροβοληθεί από Ισραηλινό έποικο τον περασμένο μήνα, δήλωσε προσωπικό του νοσοκομείου στο πρακτορείο Μαάν.

Ο Αμπντάλα και άλλος ένας συγγενής βρίσκονταν στο νοσοκομείο επισκεπτόμενοι τον Αζάμ, όταν κάπου 20 Ισραηλινοί στρατιώτες, μεταμφιεσμένοι σε Παλαιστίνιους, εισέβαλαν στο νοσοκομείο στις 3 τα ξημερώματα, είπαν οι μάρτυρες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έπιασαν τον συγγενή, ενώ ο Αμπντάλα, που ήταν στην τουαλέτα εκείνη την ώρα, μπαίνοντας στο δωμάτιο δέχθηκε πυρά και σκοτώθηκε επί τόπου.

Οι μυστικές ισραηλινές δυνάμεις στη συνέχεια αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο παίρνοντας τον Αζάμ, πρόσθεσαν οι μάρτυρες.

Τα ισραηλινά μέσα μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις κατέφτασαν μέσα σε δύο μεγάλα βαν, με ένα άτομο να προσποιείται ότι είναι έγκυος.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, είπε στο Μαάν ότι μια μεικτή δύναμη του ισραηλινού στρατού και της αστυνομίας μπήκε στο νοσοκομείο για να συλλάβει τον Αζάμ, όταν «ένας άλλος ύποπτος επιτέθηκε στις δυνάμεις». Οι δυνάμεις απάντησαν με πραγματικά πυρά, σκοτώνοντας τον άντρα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος. Δήλωσε ότι οι δυνάμεις συνέλαβαν τον Αζάμ με την κατηγορία ότι «μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό στο στήθος, στο Γκους Ετζιόν», στις 25 Οκτωβρίου, τραυματίζοντάς τον, προσθέτοντας ότι «το θύμα τον πυροβόλησε», καθώς εκείνος διέφευγε. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «η οικογένεια Σαλάντα είναι γνωστά επιχειρησιακά στελέχη της Χαμάς».

Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας είχαν πει στο Μαάν, στις 25 Οκτωβρίου, μετά την επίθεση, ότι ο Αζάμ είχε πυροβοληθεί από Ισραηλινό έποικο.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χαντάσα, είχε πει τότε, ότι ο έποικος, 58 ετών, είχε υποστεί ελαφρύ τραύμα από μαχαίρι, στο στήθος, και πιθανώς είχε χτυπηθεί από πέτρα στο κεφάλι.

Παλαιστίνιοι μάρτυρες είχαν πει στο Μαάν, ότι πίστευαν ότι ο Παλαιστίνιος που είχε επιτεθεί, είχε διαφύγει αλώβητος από την περιοχή, ενώ ο Αζάμ δούλευε στα χωράφια όταν τον πυροβόλησαν.

Ο Αμπντάλα, από το χωριό Σαϊρ της περιοχής της Χεβρώνας, είναι ο 80ος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από την 1η Οκτωβρίου (Σημ. άλλοι απολογισμοί δίνουν μεγαλύτερο αριθμό νεκρών).

Η πλειονότητά τους έχει σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια φερόμενων ή πραγματικών επιθέσεων, ή προσπαθειών για επιθέσεις εναντίον ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ή αμάχων.

Δέκα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από Παλαιστίνιους την ίδια περίοδο.

Πηγή: Maan

Σχολιάστε